La Cluj, DSP este în silenzio stampa la modul criminal, exact când ar trebui să comunice, iar Biserica e stat în stat și nu se supune stării de urgență

Situația de dumincă de la Catedrala Mitropolitană din Cluj, când câteva zeci de persoane au fost împărtășite cu aceeași linguriță, dovedește că la Cluj DSP nu a impus niște reguli clare, iar Biserica a ales să funcționeze mai departe după aceleași norme, chiar dacă în România se află în plină epidemie de coronavirus.

În acceași situație, la Constanța DSP a transmis Arhiepiscopiei Tomisului o solicitare prin care le-a transmis să interzică folosirea unei singure lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane, să folosească lingurițe de unică folosință dar și să găsească o modalitate prin care împărtășania să fie distribuită prin turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal. 

La Cluj, prefectul Mircea Abrudean a încercat să îi convingă pe cei la Mitropolie despre necesitatea folosirii lingurițelor de unică folosință, însă apelurile sale au fost ignorate. Biserica se supune deciziilor luate la nivelul Patriarhiei, iar de acolo singura recomandare a fost ca enoriașii care doresc pot să își aducă lingurițe de acasă. 

”Biserica functioneaza dupa organizarea proprie și merge pe ce li se impune de la nivelul Patriarhiei. Am avut discuții aici cu Mitropolitul încă de acum 3 săptămâni pe tema intrerzicerii utilizării linguriței comune, dar până nu li se impune pe linie ierarhică ei nu aplica. Acum nu va mai fi cazul pentru că în perioada care urmează slujbele se vor tine fără enoriasi”, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

DSP Cluj a decis că fiind stare de urgență nu mai răspunde solicitărilor venite de la presă, astfel că în aceste momente nu există o comunicare cu această instituție cu un rol fundamental în gestionarea epidemiei de coronavirus. 

 

Adauga comentariu