La aproape un an de la inaugurare, biznis-sentarul lui Vasile Bulzan din Floresti are abia 30 la suta grad de ocupare! Optimus Nova, o idee de afaceri ratata!

A trecut un an de la inaugurarea fastuoasa a "primei cladiri de birouri de clasa A din Floresti", unde "din Floresti" era singurul diferentiator de business, altfel inutil si penibil pentru cladirea Optimus Nova Center, detinuta de Vasile Bulzan, mogulas imobiliar de periferie din Cluj.

 

Pana sa construiasca cladirea asta de birouri, Bulzan facuse fo 7 milioane de euro profit in cei cativa ani de dezvoltare imobiliara pe neve din cutiile de chibrituri facute pe strada Subcetate si, ca orice taranete ajuns la bani, si-a zis sa evolueze putin, sa faca si el "ca domnii de la oras" si sa isi faca un business center, ca e profitabil, ca e suntem in orasul IT-ului, ca nu cere de mancare.

Ei bine, mumu. Trebuie sa fii putin cam prost sa faci o cladire de business cu doar 2800 de mp, si aia proiectati de-a-n pixu', fara sa ai o perspectiva macar de posibile inchirieri sau contacte cu firme interesate. Trebuie sa fii foarte prost sa estimezi ca vei face diferenta in obositul de Floresti unde se sta in trafic cat china, pierderea de timp e un aspect de care fug toti sefii de corporatii. In fine, trebuie sa fii mai prost ca aia de a cumparat West City Hotel cu care pierde bani sa crezi ca poti bate cladirile de business mult mai impozante din municipiu, mai mari, mai bine structurate, adica sa bati sute de mii de euro de mp de cladiri de business existenti cu suprafete minore.

Asa se face ca, dupa inaugurarea foarte selecta, adica nici vorba, a urmat ratarea. Nici dracu nu a venit sa ia cladirea, nicio firma de top. Astazi, intreg business centerul, in fine, 2/3 din el, adica aproape totul e scos la inchiriere agresiva, desi ar fi trebuit sa fie deja plin cu chiriasi. Peste 1800 de mp din Optimus sunt inca liberi la aproape un an de la inchiriere, asa cum ne arata portalul imobiliare.ro.

 

 

Adauga comentariu