La Anghel Saligny, unde învață elevii de la Coșbuc, s-a făcut curat doar după ce părinții au sesizat Ziar de Cluj

Părinții au reclamat în mod repetat către Ziar de Cluj condițiile insalubre în care învață copiii lor, elevi ai Colegiului Național „Georghe Coșbuc”, ce funcționează provizoriu și în clădirea Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” (din anul 2017, o parte dintre elevii de la Coșbuc au fost mutați în alte unități, până la finalizarea lucrărilor de consolidare și de renovare a vechii clădiri a colegiului).

Ultima sesizare ne-a fost transmisă acum câteva zile, mama unei eleve reclamând condițiile improprii în care învață fiica sa de 10 ani – mizeria, igienizarea necorespunzătoare a claselor și a toaletelor, lipsa măsurilor de prevenție în contextul gripei sezoniere, păduchii din clase.

Ziar de Cluj a sesizat, în cursul zilei de ieri, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria municipiului Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Colegiul Național „George Coșbuc” asupra reclamației primite.

Citiți mai multe detalii aici: Părinții reclamă din nou condițiile infecte în care învață elevii de la Colegiul Coșbuc, „prizonieri” în clădirea Colegiului Tehnic Anghel Saligny

Astăzi, părintele care ne-a transmis ultima reclamație, a revenit pentru a ne mulțumi – deja s-au luat primele măsuri de igienă:

„Vă mulțumim pentru implicarea dumneavoastră atât de promptă în problema noastră!

Vreau să vă spun că deja avem primele rezultate, în plan de igienă, rezultate pe care noi nu le-am putut obține: săpun lichid, prosoape de hârtie (nu cred că am văzut vreodată!), hârtie igienica (!), băi spălate și un miros de clor, semn că s-a și pus ceva în apa din găleată!

Toate acestea le-am observat dimineața când am intrat cu copilul, eram sigură că se vor executa repede, Doamne ferește de un control. Măcar atât. Am ajuns să ne bucurăm de lucruri firești. Încă o dată, jos pălăria Ziar de Cluj!”

Vom reveni și cu reacțiile autorităților, în cazul în care acestea se vor sesiza totuși pentru un control temeinic al condițiilor în care învață copiii în orașul care se laudă cu cele mai înalte standarde de calitate a vieții.

Adauga comentariu