La 8 luni de la închiderea podului Porțelanului, lucrările s-au oprit, fără a se redeschide circulația

Podul Porțelanului, care face legătura între cartierele Iris și Mărăști, a fost închis circulației rutiere din data de 3 aprilie. Traficul pietonal a fost deviat pe puntea amenajată peste estacada existentă, iar șoferii se descurcă de atunci cum pot, cu ocolișuri ample pentru a ajunge la destinație.

„Proiectul de modernizare a Podului Portelanului presupune construirea unui pod nou în amonte față de cel existent, la o distanță de 2 metri față de acesta, care va avea două benzi de circulație și două trotuare. Lungimea noului pod va fi de 62 metri si va avea 3 deschideri. Secțiunea transversală a podului va fi de 10,8m (7,8m lățime carosabilă, 2×1,2m lățime trotuare de acces și intervenție; 2 lise de parapete 2×0,3m).

De asemenea, podul existent va fi reabilitat și consolidat, urmând să fie redat circulației pietonale și bicicliștilor. Lucrările presupun înlocuirea suprastructurii de rezistență, secțiunea transversală a acestuia va fi de 6,9m (circulație pietonală-2,5m; spațiu bicicliști 3,44m; lisă trotuar amonte 0,48m, lisă trotuar aval 0,48m).

Lucrările presupun și modernizarea iluminatul public, prin montarea unor stâlpi noi care vor fi echipați cu corpuri de iluminat LED.

Lucrările sunt executate de SC DIFERIT SRL , valoarea contractului fiind de 5.786.774,72 lei fără TVA. Termenul efectiv de execuție a lucrărilor este de 12 luni”, se precizează pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

La 8 luni de la închiderea circulației, podul este în continuare închis, din termenul de 12 luni, calculat de la data închiderii podului, mai rămânând doar 4 luni.

La fața locului putem observa doar podul reabilitat și consolidat, nici urmă de noul pod ce ar urma să fie construit în amonte de cel existent:

Pietonii circulă în continuare pe o improvizație din lemn, ce permite trecerea simultană a maximum o persoană:

Întrebarea pe care și-o pun clujenii este când se va relua traficul pietonal și rutier pe acest pod, dat fiind faptul că de o lună s-au oprit lucrările, care au înghețat la acest stadiu:

Conform randărilor, podul ar trebui să arate astfel la final:

Ar trebui să vedem, la fața locului, două poduri: cel vechi, reabilitat, cu destinație pietonală, și unul noul, pentru circulația rutieră. In momentul de față, există doar unul, închis.

„Pe când podul Porțelanului? Termenul era iunie 2019!”, se întreabă clujenii pe Facebook, observația lor fiind una corectă. Pe panoul informativ existent la fața locului este specificat: „Autorizație de construire nr. 920/ 25.06.2018. Durata de execuție: 12 luni.”

Adauga comentariu