La 48 de ore de la exclusivitatea dată de Ziar de Cluj, cei de la DIICOT vorbesc despre traficanții capturați sâmbătă

Ziar de Cluj a publicat, în exclusivitate, detalii despre descinderile coordonate de DIICOT Cluj și BCCO Oradea, care au avut loc sâmbătă, 6 octombrie. În urma acestora, șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior arestate preventiv. Capul rețelei era Adrian Ionuț Porumb, cel ce procura și distribuia, direct sau prin interpuși, diferite tipuri de droguri. Potrivit celor de la DIICOT Cluj, la prechezițiile domiciliare s-au găsit peste 15.000 de euro. 

„La data de 06.10.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24  de ore a  inculpaţilor  Porumb Adrian Ionuț, Buzan Radu Septimiu, Fodor Sergiu Dan, Peternel Alexandru, Răceanu Sergiu Sorin  şi  Berki Casian, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2015 - prezent, inculpaţii au achiziționat și au distribuit pe raza municipiului Cluj-Napoca substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 6 octombrie 2018, procurorii  DIICOT – S. T. Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi a comunei Baciu ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9,9 grame de amfetamină cu cofeină, 545 de grame substanță cristalină (4 CEC), 287 de grame substanță cristalină (3 MMC), 9 comprimate de culoare roz (4 CEC), 113 plicuri transparente cu zip-lock conținând substanță pulverulentă de culoare albă, 6 grame de cannabis, 4 timbre LSD, 1grinder, 17 telefoane mobile, 2 laptop-uri, cartele SIM, carduri SD ș.a. De asemenea, a fost găsită şi ridicată suma de 19.650 de lei și 11.000 de euro. La data de 07.10.2018 Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj - Serviciul de Acțiuni Speciale.

   De asemenea, la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT. 

Adauga comentariu