Klaus Iohannis: “Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei”

Intr-o reactie postata pe Facebook cu privire la adoptarea de catre senatori a proiectului prin care CNATDCU este scos din circuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat si respingerea cererii sale de reexaminare a legii, presedintele Klaus Iohannis afirma, ca decizia de luni a Senatului "risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani". Seful statului considera totodata "cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei".

"In cazurile in care exista indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate dupa criterii transparente. Decizia de astazi a Senatului risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani. Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei, fara o discutie pe fond, intr-un moment in care toata lumea asteapta integritate si performanta", afirma Klaus Iohannis in mesajul postat luni seara pe pagina sa de Facebook.

Pe surse, Ziar de Clua a aflat ca in PNL s-a luat decizia sa fie sprijinita initativa presedintelui Klaus Iohannis de revizuire a legii in sensul de a lasa CNATDCU sa verifice lucrarile plagiate. Cu atat mai evidenta (suspecta, ca sa-l citam pe presedinte) este actiunea senatorului clujean Marius Nicoara care a ales sa incalce mult clamata disciplina de partid pe care altora le-a impus-o inclusiv prin eliminarea din partid. Este timpul ca si PNL Cluj sa-i aplice aceeasi masura si sa-l elimine pe acest inconstient (care si-a permis sa urce beat mort la volan producand un accident) macar de pe listele de la parlamentarele din aceasta iarna.

Adauga comentariu