Khan, cel mai iubit jandarm. Un ciobănesc german, jandarmul care menține ordinea la meciuri

Khan este un ciobănesc german, jandarm clujean cu acte. Este antrenat să intervină în caz de probleme la evenimente sportive, proteste sau alte adunări de stradă. Câinele îl ascultă orbește pe instructorul său, care se ocupă de el de când avea doar câteva luni.

„Toate misiunile sunt dificile în felul lor, dar intervenim cu câinii în momentul în care lucrurile devin un pic mai dificile pentru colegii mei care sunt fără câine. Noi intervenim între suporteri, încercăm să îi despărțim și în momentul acela Khan lovește cu botnița în primă fază. Următoarea fază, când se pune în pericol viața colegilor mei, se dă jos botnița și se acționează ca atare”, ne spune plutonierul major Bogdan Oltean, conductorul si partenerul lui Khan.

Câinele este atent îngrijit de instructorul său care îi respecta cu sfințenie orele de masă și antrenament. După program, Khan rămâne la canisa Jandarmeriei, împreună cu ceilalți câini ai unității.
 
Jandarmul Bogdan Oltean este din 2007 la grupa de Conductori  câini de serviciu și a avut înainte o catelușă, tot ciobanesc german.

S-a pensionat, am dus-o acasă și acum are 13 ani. Mi-au plăcut câinii întotdeauna și la vremea respectivă,  nu prea  erau colegi care doreau sa lucreze cu câini”, spune plutonierul major, care deja stie ca il va lua si pe Khan acasa, cand acesta va avea 8-10 ani si va fi pensionat.

„Khan este un câine din rasa ciobănesc german, specialitatea intervenție și îl folosesc eu în special la misiunile de asigurare și menținerea ordinii publice la manifestări de proteste, sportive, dar și de menținere în patrule prin oraș. L-am preluat pe Khan de la Centrul Chinologic  Sibiu în urmă cu 3 ani, la vârsta de 4 luni și de atunci mă ocup de el- are 3 ani jumătate acum. Toate misiunile le facem împreună, este partenerul meu. Sunt mândru la fiecare misiune sau la fiecare exercițiu de demonstrație pe care îl prezint cu el pentru că de fiecare dată se comportă exemplar”, spune cu mandrie jandarmul.

Plutonierul Major Bogdan Oltean l-a preluat pe Khan de la Centrul Chinologic Sibiu în urmă cu 3 ani, la vârsta de 4 luni și de atunci se ocupă de el. Acum Khan are 3 ani jumătate. Toate misiunile le fac împreună și sunt parteneri, bizuindu-se unul pe celălalt.

Adauga comentariu