Kelemen Hunor, ipocrizie la cote maxime. Una spune, alta va face

Președintele UDMR susține că cei care nu participă la vot fac un rău imens pe termen mediu și lung ideii de democrație. Kelemen Hunor i-a criticat sâmbătă extrem de dur, într-o conferință de presă la Arad, pe cei care aleg să stea acasă.

Liderul Uniunii Democratice Maghiare a transmis că cetățenii care ignoră referendumul pentru redefinirea familiei dar vor participa la alegerile politice, dau dovadă de ipocrizie.

 „Subiectul referendumului nu a putut fi dezbătut raţional înainte şi am impresia că şi după referendum, mult timp, vom încerca să vindecăm rănile cauzate în această perioadă şi această manipulare care a fost din toate părţile. Poziţia noastră a fost consecventă şi clară, trebuie să participi la referendum, la vot, democraţia înseamnă participare, fără participare nu poţi să spui că ar exista o democraţie, şi eu spun că de fiecare dată când omul este invitat la vot, indiferent dacă este referendum sau alegeri politice, este bine să te duci la vot.

Sigur, este o opţiune democratică şi să nu te duci la vot dar dacă nu te duci la vot, laşi impresia că nu te interesează, nu vrei să te implici, fără implicare nu se pot schimba lucrurile în nici un fel. De aceea eu cred că cei care boicotează referendumul sâmbătă s-ar putea să se trezească duminică că nu mai vor să boicoteze, vor să meargă. Oricum, cei care boicotează fac un rău imens pe termen mediu şi lung ideii de democraţie, fiindcă nu poţi să spui credibil, astăzi, că nu mergi la vot şi boicotezi referendumul şi poimâine când vor fi alegeri politice să spui că trebuie să mergi la vot, să participi”, a declarat Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Preşedintele UDMR a mai subliniat că  oamenii trebuie să meargă vot, şi să voteze „Da” sau „Nu”, în funcţie de cum le dictează conştiinţa, atitudinea corectă într-o democraţie fiind implicarea şi participarea, care sunt unele dintre elementele fundamentale ale democraţiei parlamentare.

Însă din seria ,,fă ce zice politicianul, nu ce face politicianul”, în aceeași conferință de presă, Kelemen Hunor a mai afirmat că nu va merge la vot dacă nu ajunge acasă, în Cluj-Napoca, până duminică seara.

 

Adauga comentariu