Kelemen Hunor despre voturile masive ale UDMR în județe cu maghiari foarte puțini: “Când voturile maghiarilor se duc către români este moral, dar când e invers e imoral. Discursul este unul foarte periculos” - VIDEO

Conducerea UDMR se arată indignată de faptul că opinia publică a pus sub semnul întrebării obținerea unui număr mare de voturi ale uniunii în județe în care comunitatea maghiară este foarte slab reprezentantă. De exemplu, în unele județe precum Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, UDMR a obținut un număr de voturi semnificativ, mai mare cu 30-37% decât populația maghiară din acele zone.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, joi, la Cluj că nu ar trebui să mire pe nimeni suportul masiv pe care formațiunea pe care o conduce l-a primit din sudul țării, zonă predominate de PSD în preferințele elecoratului.

“Mă mir că este pusă la îndoială obținerea de voturi din sud, de parcă noi în ultimii 30 de ani nu am obținut voturi din vechiul regat. Mă mir că lumea se comportă așa. Avem organizații în Bacău, Mehedinți, Vâlcea, avem și un deputat de Constanța. Din aceste voturi adunate de dincolo de Carpați, de-a lungul anilor am obținut un mandat de deputat, unul de senator. Au fost situații când am avut senator din Călărași. Cei care spun acest lucru ori nu știu despre ce este vorba, ori vor să manipuleze opinia publică”, a afirmat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR consideră că atunci când voturile maghiarilor merg spre partidele politice nimeni nu se arată deranjat, dar când se întâmplă invers, apar semne de întrebare.

“Eu am observat că atunci când voturile maghiarilor se duc către partidele românești totul este moral, este în regulă, dar când românii votează cu noi spun că este immoral. Este o abordare extrem de periculoasă. Tot ei sunt cei care ne acuză că nu avem deschidere către populația românească și că nu avem sprijin la alegeri, indiferent că vorbim despre parlamentare sau europarlamentare”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Conducerea UDMR a lăsat să se înțeleagă că în unele situații ar avea loc fraude din cauză că uniunea nu are reprezentanți în toate secțiile de votare.

“La un moment dat, în Snagov sat un cerc de prieteni români mi-au zis că m-au votat pe mine și a doua zi nu era niciun vot în dreptul reprezentantului UDMR. Noi nu am avut niciun reprezentant în acea secție. Noi am vrea să avem și mai multe voturi din partea românilor pentr că UDMR se ocupă și de problemele generale ale societății nu doar de ale comunității maghiare”, a spus Kelemen Hunor.

Adauga comentariu