Karen Sebesi, clujeanul membru în CA al TVR, l-a luat la mişto pe şeful PSD Cluj, deputatul Horia Nasra. O întrebare pentru Liviu Dragnea: nu-l dă nimeni jos pe Romeo Couţi, „isărescul” TVR Cluj?

Şerpăraia din TVR Cluj, nu că ar fi în alte Regionale mai diferit, a ajuns la cote maxime. Udemerista, Hajnalka Debreczeni, membră în CA al TVR, care dădea afară jurnalişti români, pentru delict de opinie, a fost condamnată de ANI, pentru incompatibilitate.

În TVR Cluj, în acest moment, şeful Serviciului teritorial, Romeo Couţi, plăteşte ca angajaţi, din banii statului, o grămadă de realizatori şi reporteri, unii scăpătaţi profesional, alţii sinecurişti împuţiţi, pile de politicieni, sau de masoni, sau de securişti, sau toate acestea la un loc, care încasează, mii de lei lunar, pentru DOUĂ ORE DE MUNCĂ PE ZI.

A ajuns TVR Cluj, o Patrie a Sinecurii mai mare decât Compania de Transport a lui Liviu Neag. TVR Cluj face, efectiv, umbră pământului: producţii sulfuroase, proiecte editoriale despre Budapesta, care nu au legătură cu nimic, limbi în cur la prietenii şi proptelele lui Couţi, tot felul de mătuşi şi graşi unsuroşi care prezintă emisiuni: de şah, de Justiţie, despre aspecte culturnice, despre gastronomie de cantină, pescuit şi vânătoare pe banii statului.

În tot acest căcat general se distinge, prin eleganţa pe care numai o băşină emisă de curul unui zidar o poate avea, un mare jurnalist fără operă, Karen Sebesi – care este, când trebuie: armean, când trebuie: ungur, când trebuie: român.

Acest exemplar, care mai are puţin până la împăificare, a visat toată viaţa lui să fie ca realizatorul Dinu Criste, însă nu a reuşit nici măcar într-o emisiune. „Ţăranul” de Dinu Criste poate să fie ce vrea el şi a dovedit asta. Un preot cu har, un jurnalist de televiziune bătăios şi educat, sau maestru ciocolatier. Bine, aici suntem puţin răutăcioşi, şi Karen are, totuşi, o constanţă: reuşeşte să fie un guvid uleios, cu coloană labilă, a cărui gură umed-ventuzată este în stare să pupe orice cur cu potenţial de a se constitui într-o proptea pentru cariera sa.

În acest fel a reuşit să dăinuie cu o emisiune absolut penibilă în TVR, luând 5 – 6 mii de lei pe lună pentru nimic; la care adăugăm recenta sa rentă lunară ce provine din numirea sa ca membru în CA al TVR Bucureşti.

Din când în când, ca să se dea mare în faţa pedeliştilor care i-au salvat curul de atâtea ori, Boc sau Tişe, Karen Sebesi are câte un acces de furie #rezistacă. Ultima oară s-a manifestat la adresa lui Horia Nasra, deputat şi şeful PSD Cluj, care, fiind invitat la emisiunea lui Sebesi, nu a mai apărut. Gestul l-a înfuriat pe realizator care, fără să verifice, sau să înţeleagă că este posibil ca Nasra să fi păţit ceva, sau să fi intervenit un motiv de natură obiectivă, a ales să i-o dea sus deputatului, ironizând-ul în fel şi chip, după cum veţi vedea mai jos:

Să remarcăm un fapt emoţionant: Sebesi îi trage o limbă în cur, de Campionat Mondial, lui Vasile Blaga, susţinând că este o mizerie ce i-a făcut DNA-ul, că nu ar fi meritat „Buldogul” acest tratament la câte a făcut pentru ţară...

Întrebările mai grele care se pun sunt altele: de ce nu vede nimeni din „tevereul mare” ce se întâmplă la TVR Cluj; de ce pesediştii nu reuşesc, politic, să îşi pună un om în fruntea Serviciului teritorial Cluj, aşa cum o impune majoritatea parlamentară şi protocolul politic; de ce nu găseşte PSD un om de partid, profesionist, sau de ce nu susţine unul pentru această funcţie?

Romeo Couţi este osificat de peste 12 ani în fotoliul de director, reuşind să le supravieţuiască lui Iliescu, Năstase, Băsescu, Boc, Tăriceanu, Ponta...

Parcă este prea mult.

 

 

Fotocredit: Cotidianul

Adauga comentariu