Jurnalistul Liviu Alexa: „Alin Tișe ar trebui să fie viitorul candidat la Primăria Cluj-Napoca”

Jurnalistul Liviu Alexa a lansat câteva provocări pentru politica locală și pentru liderii PNL, în perspectiva alegerilor din 2024. Astfel, Liviu Alexa consideră că primarul Emil Boc se află la ultimul său mandat și că ar fi un candidat foarte bun din partea dreptei pentru alegerile prezidențiale.

„Cred că i s-a cam terminat gazul domnului Emil Boc și o spun pentru că simt, în afară de grupul acesta, Clujul Civic de pe Facebook, care pune în discuție teme și au păreri foarte importante, și faptul că presa clujeană devine mai acidă. Cred că domnul Boc își trăiește în acest moment ultimul mandat. Eu cred că nu va mai candida. Cred că 2024 va aduce o clasă politică nouă la Cluj. Acum trebuie să ne întrebăm ce ne dorim pentru viitoarea clasă politică. Cred că pentru Emil Boc a venit momentul, și cred că se pregătește pentru candidatura la prezidențiale, iar dacă nu se pregătește, ar trebui luat în considerare. Acest om poate candida din partea dreptei cu șanse mari să câștige Cotroceniul. Are o imagine foarte bună, iar PNL nu pare să își fi pregătit ceva pentru schimbul acesta de generații. Poate Rareș Bogdan să fie eligibil, prezindențiabil, dar cred că Emil Boc s-ar califica mult mai mult”, a declarat Liviu Alexa în cadrul emisiunii Ziua de Cluj Live. 

Liviu Alexa are chiar și o propunere de candidat care ar putea să îl înlocuiască pe Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca. Este vorba de actualul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe care îl recomandă experiența sa politică și administrativă. 

„Întrebare este cine va veni la Primărie? Tot eu lansez o provocare și aproape un deget în coaste. Clujul nu poate fi lăsat pe mâna unor papagali. Emil Boc trebuie să se gândească foarte bine ce vrea să facă. Și cu Alin Tișe ar trebui să se gândească. Și cred că Alin Tișe ar trebui să fie viitorul candidat la Primăria Cluj-Napoca. Dacă ei sunt sănătoși la cap, mă refer la peneliștii clujeni, și nu vor să arunce Clujul în aer. Alin Tișe are experiența și maturitatea necesare. Din nou, un om pe care l-am criticat foarte mult, dar care are maturitatea să se ocupe de municipiu, și cred că trebuie să-și asume această candidatură. Radu Moldovan la Bistrița s-a codit ca și Tișe să-și asume Primăria. Venea cu un primar alături, tot din PSD, care a fost praf și pulbere. Dacă ar fi candidat, Radu Moldovan câștiga Primăria și ar fi lăsat un om în locul lui la CJ. N-a dorit să-și asume chestia asta, a câștigat cu mare greu județul și a pierdut Primăria. În sens invers, este exemplul de la Oradea. Bolojan, primar de forță, a zis: „să mergem să rezolvăm și Consiliul Județean”, unde exista mereu un concubinaj nociv cu UDMR. I-a scos pe UDMR din schema politică, a preluat județul și a lăsat un om care conduce Oradea și pe care Bolojan îl îndrumă”, a mai declarat Liviu Alexa. 

Adauga comentariu