Jurnalistul Adi Rusu ARUNCAT PE JOS de bodyguardul lui Cătălin Cherecheș la parada Sărbătorii Castanelor - VIDEO

Azi s-a dat startul Sărbătorii Castanelor printr-o paradă ștearsă, cu aceleași elemente alegorice vechi și stricate. Primarul Cătălin Cherecheș a întârziat mai bine de 30 de minute la sărbătoare și a venit iritat grăbindu-i pe toți din jurul său ca și cum ei au fost vinovați că startul nu a început la ora fixată. De la un moment dat, edilul băimărean a început să arunce vorbe injurioase la adresa jurnalistului Adi Rusu de la Ziarul de Baia Mare. Nici jurnalistul Ciprian Dragoș de la ZiarMM nu a scăpat de șicane. Cherecheș a spus cu voce tare către Adi Rusu:

“Du-te măi de aici că ți-o dau la *uie în scara blocului așa cum i-am pus pe ăia atunci să ți-o dea cu bâte de baseball”, cu referite la un incident când jurnalistul, pe atunci la Evenimentul Zilei, a fast bătut de către persoane necunoscute până acum cu toate că au trecut mai bine de 15 ani.  Edilul și-a ieșit total din fire când a văzut că mai apoi, cei doi jurnaliști au apărut cu câte o lămâie în mâini ca o aducere aminte a poreclei “procurorul lămâie” pe care însuși primarul Cătălin Cherecheș i-a pus-o procuroului de caz, care l-a trimis de două ori în judecată pentru multiple fapte de corupție, Ionuț Vasile. Ca din neant au apărut doi bodyguarzi care la semnele făcute de către primar, îi împingeau amenințător pe cei doi jurnaliști, de câteva ori între ei existând mai multe contacte fizice. Intervenția acestora nu era necesară mai ales că până la apriția lor nimeni nu s-a apropiat amenințător de Cherecheș, scrie Ziarul de Baia Mare.

La un moment dat lucrurile păreau că s-au liniștit mai ales că lămâile au fost băgate în buzunar. Cu toate acestea, jurnalistul Adi Rusu a fost împins de către bodyguardul misterios în timp ce filma. Acesta a căzut la pământ și s-a rostogolit. Până la această oră nu am aflat cine este agresorul și în ce calitate s-a aflat acolo. Cert este că acționa doar la semnele făcute de Cherecheș. Este recunoscut faptul că cei doi jurnaliști s-au mai afișat în urmă cu 3 ani la ședința festivă a Consiliului Local din cadrul Sărbătorii Castanelor purtând tricouri care în loc de logoul orașului, reprezentând două inimi, aveau imprimate două perechi de cătușe cu sloganul Bai Mare (de la Baia Mare) făcând aluzie la problemele cu legea ale lui Cherecheș. Ca o informație de ultimă oră, am aflat că bodyguardul bătăuș este polițist local dar încă nu avem o certitudine în acest sens.

Adauga comentariu