Jumatate de milion de lei pentru intretinerea fantanilor arteziene

Primaria pune la bataie peste jumatate de milion de lei pentru intretinerea fantanilor arteziene din oras. Pana acum acest serviciu a fost asigurat de Servinstal, o societate cu mai multe contracte incheiate cu municipalitatea clujeana si pentru alte obiective.

Licitatia se desfasoara offline si se refera la “servicii de reparare, intretinere, supraveghere si conservare fantani arteziene, cismele si flacari vesnice din municipiul Cluj-Napoca”. Valoarea estimata fara TVA este de peste 533.000 de lei, iar contractul urmeaza sa fie incheiat pe o durata de doi ani.

Cea mai “scumpa” fantana din oras este cea din Piata Avram Iancu, pentru care Primaria a platit numai anul trecut dublu fata de cat a platit pentru intretinerea tuturor celorlalte fantani arteziene din oras. Astfel, municipalitatea a platit anul acesta peste 217.000 de lei pentru “reparatii” si alte 32.000 de lei pentru “reparatii curente”, toate pentru arteziana Avram Iancu. Asta in conditiile in care pentru tot anul trecut s-au platit 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.

Amenajarea fantanii si a pietei s-a facut in anul 2009 si a costat bugetul municipiului aproape 8 milioane de lei. Societatea care se ocupa de intretinerea fantanilor si cismelelor din oras inca din anul 2008 este Servinstal Import Export, detinuta de Ioan Pintican, catre care municipalitatea a platit pana acum peste un milion de lei pentru aceste servicii.
Intretinerea fantanilor nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Societatea va lua numai anul acesta peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

Foto: www.napocanews.ro

Adauga comentariu