Jumatate de milion de lei pentru amenajarea unor camere multisenzoriale

Consiliul Judetean a adjudecat licitatia de peste 500.000 de lei din cadrul proiectului european "O lume noua, vesela pentru fiecare copil cu nevoi speciale”. Contractul a fost incheiat cu singurul ofertant, Kreativity SRL din Targu Mures, la valoarea de 512.000 de lei. Proiectul de 1,6 milioane de lei este finantat din fonduri norvegiene.

“Pentru a asigura servicii inovative educationale s-a hotarat amenajarea a 8 camere de stimulare senzoriala, la 8 scoli special, pentru un numar de 944 de copii, stiute fiind multiplele beneficii ale acestora. Camera de stimulare multisenzoriala/polisenzoriala este un mediu in care activitaţile stimulative si experienţele sunt utilizate pentru a creste constienţa si comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice. Camera multisenzoriala stimuleaza abilitaţile cum ar fi dezvoltarea senzoriala (auz, vaz, gust, miros si atingere), coordonarea ocul-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului si relaxarea. Terapia (SONEZELEN) se va aplica in camerele de stimulare multisenzoriala, copiii vor frecventa camerele de stimulare multisenzoriala conform programelor/graficelor detaliate intocmire de speciliasti din cadrul fundatiei ESTUAR. Se preconieaza ca fiecare copil din totalul de 944 sa foloseasca camera de stimulare multisenzoriala de 2-3 ori pe saptamana in functie de numarul mai mare sau mai mic de copii din cele 8 scoli”, se arata in caietul de sarcini.

Singurul ofertant a fost firma din judetul Mures, Kreativity SRL, infiintata in 2007. Societatea este detinuta de Peterfi Eniko si Kovesdi Attila, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 845.000 de lei si o pierdere de 47.000 de lei.

Societatea comercializeaza jucarii si echipamente, mobilier pentru gradinite si crese.

“In conceperea si proiectarea acestor materiale a fost luat in vedere in primul rand dezvoltarea eficienta a capacitatii copiilor, depozitarea simpla si durabilitatea. Dezvoltarea acestor materiale are o baza de cunostinţe imensa si o echipa profesionista din Franţa, Danemarca si Olanda.
Obiectivul nostru este promovarea noilor idei pentru pedagogi, psihopedagogi, logopezi, kinetoterapeuti si alti specialisti, care se ocupa cu dezvoltarea copiilor, respectiv integrarea ideilor acestora in educarea copiilor”, se arata pe site-ul firmei.

 

Adauga comentariu