Judecătorul problemă Iulian Păcurar a ajuns la a doua sancțiune disciplinară

Judecătorul Iulian Păcurar, de la Tribunalul Specializat Cluj, a fost sancționat de către CSM pentru următoarele trei luni. Magistratul de la Tribunalul Comercial Cluj va avea un salariu redus cu 15% după ce inspecția judiciară a constatat că acesta nu dădea la timp deciziile în dosarele pe care le judecă. 

Traseul lui Păcurar este plin de abateri disciplinare. În 2012, judecătorul a mai avut redus salariul cu 15% tot pentru trei luni după ce s-a constatat că „a lipsit de la serviciu în perioada 23 iunie - 30 iunie 2011, inclusiv în data de 27 iunie 2011, zi în care era planificat la ședința de judecată, fără a avea aprobată, de către conducerea instanței, efectuarea concediului de odihnă în afara perioadei vacanței judecătorești, nerespectând astfel programul de lucru al instanței". De asemenea, CSM arăta cum Iulian Păcurar „în perioada decembrie 2010 - februarie 2012, a redactat cu întârziere hotărârile judecătorești ce-i reveneau spre motivare, înregistrând astfel un număr de 206 hotărâri judecătorești".
 

Tot în cadrul aceleiași ședințe s-a stabilit pentru judecătorul Cristi Dănileț o amânare a judecării sancțiunii sale disciplinare conform art. 99, litera A din legea 303/2004, în care se precizează că a „încălcat prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Adauga comentariu