Judecatorii l-au eliberat pe patronul Fany pentru ca a recunoscut o parte din acuzatii

Judecatorii Tribunalului Cluj au motivat decizia de eliberare din arest preventiv al administratorului firmei Fany, Stefan Cadar. Conduita procesuala a inculpatului, care a recunoscut in parte acuzatiile aduse, a stat la baza eliberarii sale. Nu a cantarit pentru judecatori in luarea acestei decizii nici faptul ca patronul Fany are antecedente penale, fiind condamnat la inchisoare cu suspendare pentru ca a condus baut la volan.

Judecatorul Marius Lupea, de la Tribunalul Cluj, a motivat decizia prin care s-a dispus eliberarea din arest preventiv al inculpatului Stefan Cadar. Ieri, Curtea de Apel Cluj a mentinut aceasta hotarare, astfel ca patronul Fany este acum arestat la domiciliu.

In Incheierea Penala din 8 mai, judecatorul Marius Lupea arata ca masura arestului la domiciliu este suficienta pentru Cadar.

“Judecatorul de cauza preliminara apreciaza, in urma evaluarii imprejurarilor concrete ale cauzei (cu precizarea ca, o data cu finalizarea urmaririi penale si trimiterea in judecata a inculpatului s-a dispus si clasarea pentru doua dintre faptele de coruptie care au fost avute in vedere la luarea masurii arestarii preventive impotriva acestuia) si a conduitei procesuale a inculpatului (este de mentionat faptul ca inculpatul a raspuns acuzatiilor aduse, recunoscandu-le in parte si nu a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor parti, martori, experti etc) ca, in prezent, la fel ca in cazul inculpatelor Olezia Cadar si Daniela Dobrila, masura privativa de libertate a arestului la domiciliu este suficienta, fiind totodata proportionala cu gravitatea acuzatiilor aduse”, se arata in Incheierea Penala.

Judecatorul a apreciat ca antecedentele penale ale lui Stefan Cadar nu sunt un motiv real pentru ca acesta sa fie judecat in arest.

„Doar imprejurarea ca inculpatul Stefan Cadar poseda antecedente penale (fiind condamnat la o pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare, cu suspendare conditionata, pentru savarsirea unei infractiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana ce are in sange o imbibatie alcoolica care depaseste limita legala, comisa in cursul anului 2010), nu poate constitui temei al mentinerii masurii arestarii preventive fata de inculpat, intrucat aceasta condamnare nu are nici o legatura cu activitatea infractionala retinuta in sarcina inculpatului in prezenta cauza”, se arata in actul citat.

In apararea sa, avocatul Calin Budisan a depus la dosar si o declaratie de-a bunicii lui Stefan Cadar, care si-a dat acordul de a-l primi in spatiu pe inculpat.

Pe durata arestului la domiciliul, inculpatul trebuie sa se prezinte in fata judecatorului de camera sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat. De asemenea, Stefan Cadar nu are voie sa comunice cu ceilalti inculpati, exceptand-o pe sotia lui, Olezia, dar nici cu martorii din dosar.

Adauga comentariu