Judecătoria Turda amână pronunțarea în dosarul în care se cere arestarea Vioricăi Cîrcu și a celorlați inculpați din dosarul Pești la Turda

Bistrițeanca Viorica Cîrcu și alte trei persoane acuzate de proxenetism au venit în țară la ”invitația” magistraților de la Turda, fiind emis un referat cu propunere de arestare pe numele acestora de mai bine de o lună. La termenul de marți, 3 martie, Ancuța Viorica Cîrcu, Gheorghe Săiceanu, finul lui Mihai Moldovan, zis Calu, Sorin Marius Alexoae și Robert Valentin Negoescu au fost audiați, anchetatorii susținând că aceștia au legătură cu fetele trimise de Flaviu Oltean și Mihai Moldovan la produs în Tenerife și Madrid. 

Avocații au cerut ca cei patru să fie plasați sub măsura arestului la domiciliu sau control judiciar. În ceea ce o priveste pe Cîrcu, avocatul acesteia, Alexandru Rîșniță, a cerut respingerea totală a propunerii de arest preventiv.

Instanța a rămas în pronunțare pentru data de 5 martie. 

Săptămâna trecută, același judecător a prelungit măsura arestului preventiv pentru părțile din dosar reținute cu ocazia perchezițiilor de la începutul lunii februarie, în frunte cu Flaviu Oltean și Mihai Moldovan. 

Pe data de 2 februarie au avut loc 16 percheziții în România (Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid). Mai mult, potrivit surselor noastre, cei de la DIICOT Cluj le-au dat ”resturile” celor de la PJ TURDA în urmă cu doi ani, iar cercetările derulate de către polițiștii turdeni din cadrul Biroului de Investigații Criminale și autoritățile spaniole s-au concretizat în ceea ce ei au numit OPERAȚIUNEA TEAN. În afară de lotul capturat și reținut la Turda, mai există încă șase suspecți care urmează să fie arestați acum în SPANIA, printre care  Sorin Alexoae și Robert Negoescu . 

Peștii de la Turda, coordonați aparent de Mihai Moldovan și finul său - Flaviu Oltean duceau fete din Turda și Câmpia Turzii la prostituție în TENERIFE. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că perioada infracțională este 2017-2021, iar proxeneții din rețea duceau fetele în Tenerife și Madrid pentru a le plasa pe stradă. În momentul în care prostituatele aveau clienți erau obligate să raporteze ”locotenenților” tot: locație, sume încasate, cu cine merg, etc. 

Moldovan Mihai a facilitat activitata de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Oltean Flaviu, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era stabilit în Tenerife de aproximativ de 18 de ani.

Adauga comentariu