Judecatori ai Curtii de Apel Cluj, in vizorul DNA

Judecatori ai Curtii de Apel Cluj se afla in vizorul DNA, alaturi de colegi de-ai lor de la Curtea de Apel Oradea, sub suspiciuni de interventii pe marginea unor dosare de coruptie deschise pe numele unor magistrati.

Informatia provine din surse apropiate serviciului teritorial Oradea al DNA, care a instrumentat in ultima perioada mai multe anchete sonore de coruptie ce au vizat procurori si judecatori bihoreni.

E vorba de personaje influente din magistratura locala, precum Vasile Popa, fostul prim-procuror al Parchetului Bihor, Mircea Puscas, fostul sef al sectiei penale a Curtii de Apel Oradea, Traian Munteanu, fost presedinte al Tribunalului Bihor, dar si un lot de patru judecatori dintre care doi ai Curtii de Apel oradene (Florica Roman si Denisa Vidican) si alti doi ai Tribunalului Bihor (Raluca Cuc si Ovidiu Galea).

Intamplator sau nu, cea mai mare parte a acestor dosare a ajuns, cu tot potentialul lor exploziv in judecata  Curtii de Apel din Cluj, unde se afla in diverse stadii, unele extrem de curioase. De exemplu dosarul privindu-l pe Mircea Puscas, inregistrat in septembrie 2013, nu a mai primit termen de judecata din 30 iunie 2014. De asemenea, in cauza privindu-i pe judecatorii Roman, Vidican, Cuc si Galea, care a fost inregistrat la Curtea de Apel Cluj in 1 iulie 2014, nu a primit de atunci niciun termen, cu toate ca, potrivit Codului de procedura penala, durata procedurii in camera preliminara este de cel mult 60 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta.

Procurorii DNA Oradea suspecteaza ca dosarele nu „zac" intamplator, motiv pentru care au declansat verificari fata de magistrati ai Curtii de Apel Oradea, sub suspiciuni de trafic de influenta, in vizor intrand, pe cale de consecinta, si colegi de-ai lor de la Curtea de Apel Cluj.
Cercetarile sunt in stadiu incipient si se desfasoara intr-un dosar complex, in care initial s-a inceput urmarirea penala sub acuzatia de abuz in serviciu si favorizarea infractorului fata de judecatoarea Mihaela Patraus de la Curtea de Apel Oradea si fostii ei colegi, Traian Munteanu si Mircea Puscas, intr-un dosar ce priveste „albirea" unei condamnari penale a milionarului satmarean Vasile Lucut, patronul lantului Unicarm.

 

 

Comentarii

gicu

20.05.2015 23:32

dar pe procurorii de la curtea de apel cluj nu-i verifica DNA,deoarece de ani de zile musamalizeaza sute de dosare penale importante

Adauga comentariu