Judecatoarea Cristina Stef denunta protocoalele secrete: dosare cu infractiuni grave sunt scoase din tribunal si prezentate la SRI!

UPDATE Conform anumitor surse, judecătoarea Ștef ar fi spus că ea nu a trimis niciun document la Guvern, iar ceea ce a prezentat Antena 3 nu îi aparține și că o altă persoană ar fi scris acel document. Se vor demara cercetări pentru a stabili dacă judecătoarea e cea care a scris documentul sau altcineva i-a folosit numele.

 

Judecatoarea Cristina Stef de la Tribunalul Salaj a adresta o scrisoare Guvernului in care denunta protocoalele secrete.

„La nivelul Tribunalului Salaj, in virtutea colaborarii dintre instanta, Parchet si Serviciul Roman de Informatii, anumite dosare cu infractiuni grave sunt scoase din tribunal si prezentate la Serviciul Roman de Informatii. In cadrul institutiei functioneaza comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig si Crin Bologa, doamna judecator Claudia Tomsa si dl.col. Marius Noje, seful S.J.I. Salaj(uneori participa si Laurentiu Butiri, seful A.J.F.P.Salaj). Comitetul mixt analizeaza dosarele cu infractiuni grave, subsecvent propunandu-se solutiile care trebuie date. La nivelul judecatorilor sectiei penale hotararile sunt aduse la cunostinta de doamna judecator Claudia Tomsa”, scrie Stef Cristina.

„Intrucat in ultima perioada in spatiul public si presa sunt realizate afirmatii grave privind legalitatea acestei colaborari institutionale, am apreciat necesar sa va sesisez pentru a  exprima un punct de vedere avizat, de care sa ne putem servi in cazul aparitiei unor neplaceri din partea justitiabililor sau a avocatilor din dosarele cu infractiuni grave(...). Va rog sa lamuriti daca transportul dosarelor la sediul S.J.I.Salaj respecta dispozitiile Legii 303/2004 si 304/2004”, mai scrie ea.

Informatiile au fost prezentate de Mihai Gadea, in aceasta seara, la Antena 3.

 

Adauga comentariu