Jucării pentru copiii nevoiași din județul Cluj. Cum poți ajuta și tu

Pentru că se apropie 1 iunie, Ziua Internațională a Copiilor, și principalul scop este să aducem zâmbete pe chipul copiilor, Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret Cluj-Napoca în parteneriat cu Radio Fir Dej au inițiat o campanie pentru copiii din satele defavorizate din zona Dejului. Campania „O Jucărie, O Bucurie” începe în 15 mai și se încheie în 26 mai.

Clujenii cu inimă mare pot dona dulciuri, cărți de colorat, creioane, jucării și cărți pentru copiii nevoiași din satele din jurul Dejului. O parte din acești copii nici măcar nu cunosc însemnătatea acestei zile pentru că nu au avut niciodată ocazia să o sărbătorească.

„Motivul pentru care facem evenimentul în 1 iunie este că majoritatea campaniilor se fac în preajma sărbătorilor de Paști sau Crăciun. Noi ne-am gândit să colectăm efectiv jucării, dulciuri, cărți de colorat, cărți pentru citit. Eu am discutat cu doamna Rus de la Radio Fir și prima dată m-am gândit la jucării dar doamna Rus ne-a sugerat și cărți de colorat și dulciuri, și atunci așa am luat această hotărâre. După ce le colectăm, în jur de data de 29 sau 30 mai o să le ducem de la sediul liceului la sediul Radio Fir din Dej”, spune Lucia Marina, coordonatoarea campaniei „O Jucărie, O Bucurie”.

Doritorii ce vor să ajute și să contribuie la fericirea de pe chipurile copiilor din satele din zona Dejului sunt așteptați la sediul Liceului Tehnologic UCECOM Spiru Haret de pe strada Alexandru Vaida Voievod 55A.

„Nu este necesar ca jucăriile să fie noi, ci să fie curate”, mai adaugă Marina Lucia.

Liceul Tehnologic Spirul Haret este cunoscut și pentru alte evenimente caritabile care au fost organizate.

„Un alt eveniment asemănător a fost de Crăciun, Coafează-te pentru a oferi zâmbete. Este specific liceului nostru și atunci am adunat o anumită sumă de bani. Copiii noștri au lucrat, au tuns, au făcut coafuri, manichiură și suma care s-a strâns a fost dată Asociației – Dreptul la Viață Huedin”, afirmă Lucia Marina.

Aproximativ 100 de copii, cu vârsta până în 15 ani, vor primi jucării și restul de obiecte.

„Nu aș putea să vă zic un număr exact pentru câți copii se strâng la această campanie, însă din câte știu eu era vorba de aproximativ 100 de copii”, conchide coordonatoarea proiectului.

Comentarii

FODOR ERIKA

15.05.2017 14:01

Buna ziua,Noi am avea jucarii pentru copii mici 0-3 ani. As vrea sa stiu daca sunt copii de aceasta varsta care ar beneficia de aceste jucarii. Multumesc. 

Liceul Tehnolog...

15.05.2017 21:34

Buna seara. Colectam si jucarii pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani, doar ca numarul acestora este mai mic. Va multumim pentru interes si va asteptam cu drag.

Liceul Tehnolog...

15.05.2017 21:35
Informatii suplimentare gasiti atat pe site cat si pe pagina de Facebook a liceului. Facebook: www.facebook.com/events/430517240643373 Website: http://www.ucecomcluj.ro/evenimente/o-jucarie-o-bucurie/ Multumim!

Adauga comentariu