JOS PĂLĂRIA Un elev din Cluj-Napoca a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Limba și literatura Latină

Victor Şera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, a obținut premiul I în clasamentul internaţional, în cadrul olimpiadei Certamen Horatianum (ediţia a XXXIII-a), informează Ministerul Educației. Vezi ce a spus Comisia de Evaluare.

"Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv", a comentat comisia de evaluare.

Din echipa României a făcut parte şi Paul Horea Hossu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca). Cei doi elevi au fost pregătiţi şi însoţiţi de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău (Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca).

Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia) și este o competiție recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenţei în educaţie şi a patrimoniului cultural universal.

Sursa: Hotnews.ro
 

 

 

Adauga comentariu