Jos Pălăria! Regulamentul locurilor de joacă propus de consilierele USRPlus, o inițiativă binevenită pentru comunitate. La mai multe și mai concrete!

Un oraș pentru copii – cu o hartă a locurilor de joacă din municipiul Cluj-Napoca și un proiect de regulament pentru creșterea calității locurilor de joacă - reprezintă una dintre inițiativele binevenite și așteptate de comunitate, fiind propusă de consiliera Adriana Cristian (USRPlus) pentru dezbatere în Consiliul local. O altă temă acută, neglijată de administrația PNL-istă clujeană și asumată doar la nivel verbal, a fost adusă în atenție de consiliera Alexandra Oană (USRPlus) care a problematizat lipsa spațiilor pietonale și necesitatea eficientizării mobilității pietonilor. Aceasta a semnalat proasta realizare a trotuarelor și a trecerilor de pietoni chiar în preajma Bazei Sportive Gheorgheni, acolo unde accesul este mai facil pentru autoturisme decât pentru pietoni. 

Ambele teme, insuficient abordate de administrația locală până în prezent, au fost semnalate în repetate rânduri chiar de Ziar de Cluj

CITEȘTE ȘI: URZEALA LOCURILOR DE JOACĂ în Clujul de 5***** Două firme, plătite de Primărie cu zeci de milioane de euro, nu sunt capabile să întrețină locurile de joacă 

„Nu trebuie să uităm că orașul nostru se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar spațiul urban trebuie pliat pe necesitățile locuitorilor, cu accent pe asigurarea unui mediu confortabil de creștere pentru copii și familiile din oraș”, notează Adriana Cristian în privința necesității prioritizării locurilor de joacă și a calității spațiului urban. 

Inițiativa, dar și intervențiile consilierilor USRPlus în Consiliul local sunt binevenite și fac parte din angajamentele asumate de aceștia în campania electorală. 

Apreciem propunerile și problematizările realizate de consilierele USRPlus care aduc în atenția decidenților politici locali, dar și a comunității neajunsurile și problemele neglijate până în prezent de administrația PNL-istă locală, motiv pentru care le dedicăm rubrica JOS PĂLĂRIA!

În continuare însă, așteptăm implicare și proiecte concrete din partea noilor consilieri! 

Temele prioritare care merită abordate cu consecvență și seriozitate rămân Urbanismul, Circulatia și necesitatea Sistematizării orașului.

Și, da, n-ar trebui să uităm nici de poluare. De la poluarea fonică la poluarea mediului înconjurător. 

Nu de alta, dar clujenii ar trebui să poarte masca nu doar din cauza pandemiei, ci mai ales din cauza poluării excesive, a poluării resimțite de fiecare clujean zi de zi, dar inexistente ca temă în rapoartele administrației locale și neglijate de Primărie. 

 

Adauga comentariu