Jos palaria pentru generatia care a atins perfectiunea!

Maine se implinesc 30 de ani de cand o generatie intreaga de tineri a terminat facultatea la care au intrat toti, fara exceptie, cu nota 10 la facultate. Intr-o perioada in care mai putin de jumatate dintre elevii inscrisi la bacalaureat il si promoveaza, astfel de reusite par minuni.

“In sufletul meu exista insa un alt simbol al perfectiunii, nota 10 obtinuta la concursul de admitere in Facultatea de Electrotehnica, sectia Electronica si Telecomunicatii, a Institutului Politehnic Cluj Napoca in 1978. E greu de imaginat ca linia rosie a fost sub nota 10 si totusi asa a fost”, spune Dr. Gheorghe Galben, acum profesor universitar in SUA.

Pentru generatiile mai noi, poate ar fi util sa reamintim cam in ce consta acel examen de admitere la acea vreme: consta in 3 examene scrise de 3 ore, organizate pe parcursul a trei zile, consecutive. Incepea cu subiecte de geometrie si trigonometrie, continua a doua zi cu algebra si analiza  si se sfarsea cu subiecte de fizica. Aceste examene acopereau de altfel toata materia studiata in liceu, deci nu era usor.

“Iata ca in 2014 se implinesc 30 de ani de la absolvire si sigur, nu sunt eu acela care ar fi trebuit sa o faca, dar sunt sigur ca cineva trebuie sa o spuna: ca sunt speciali si ca, cel putin o data, au fost perfecti”, mai spune Galben.

Pentru ca aceasta generatie a fost, intradevar, una cu care orasul se mandreste, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata absolventilor acestei facultati, care maine serbeaza 30 de ani de la atingerea perfectiunii. 

Comentarii

Diana

30.05.2014 16:51

Foarte frumos. Bravo!

Vasile

31.05.2014 09:59

Felicitari tuturor. Ar fi frumos si o intalnire la 30 de ani, promovata bineinteles.

Adauga comentariu