Jos Pălăria pentru Dragoș Crișan, elevul care a obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică. Cum a reușit să ajungă la această performanță

Lotul de matematică al județului Cluj a venit acasă de la Olimpiadă de Matematică cu cele mai bune premii din ultimii ani. Punctajul maxim și Premiul I le-a obținut Dragoș Crișan, un elev de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. Dragoș este deja un mic geniu al matematicii, despre care cu siguranță se va mai scrie, și are numeroase premii și medalii la activ.

Matematica clujeană a fost la mare înălțime anul acesta la Olimpiada Națională de Matematică. Inspectoratul Școlar Județean ne-a informat într-un comunicat de presă că sunt cele mai bune premii din ultimii ani. 

”Lotul de matematică al judeţului Cluj a obţinut Premiul I la clasa a X-a cu punctaj maxim, 4 Menţiuni, 1 Medalie de Aur, 4 Medalii de Argint şi 7 Medalii de Bronz.Mulţumim Inspectoratului Şcolar Cluj pentru orele de pregătire din cadrul Centrului de Excelenţă! Mulţumim e-Mag –BCR-UBB Cluj pentru orele de pregătire din cadrul programului Hai la Olimpiadă! Felicitări elevilor și profesorilor care i-au pregătit! 
Suntem mândri de voi!”, au transmis inspectorii școlari prof. Cristian Petru Pop și prof. Anca Cristina Hodorogea.

Elevii care au avut rezultatele cele mai bune sunt în clasa a X-a și învață la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. Ștefan Verzea, George Ile și Andrei Petridean au obținut mențiuni și medalii de argint, iar performanța de vârf este a lui Dragoș Crișan care s-a calificat automat în lotul României de Matematică după ce a obținut medalia de aur.
Dragoș Crișan ”colecționează” medalii de aur încă din gimnaziu. A obținut primele medalii în clasele a VI-a și a VIII-a.

Alături de colegii săi din Lotul de Matematică s-a pregătit și cu profesori universitari. Dragoș a fost de altfel singurul elev la gimnaziu din Cluj care se întrecea la concursuri de informatică cu asistenți universitari și studenți. Pentru Olimpiada Națională de anul acesta, Dragoș s-a pregătit din toamnă. 

”Ne-au pregătit profesori universitari de la Centrul Hai la Olimpiadă și făceam săptămânal. În ultima lună, după Olimpiada Județeană, am făcut aproape numai asta (pregătire - n.r.). Toată ziua, trei săptămâni. Din a cincea tot așa fac. Anul acesta e prima dată când iau premiul I. Medaliile de aur se dau cam la primii 6, 7. Și premiile sunt efectiv locul. Am fost extrem de bucuros. Am fost bucuros și atunci când am ieșit de la probă și am văzut că am știut. Mă susține familia și toată lumea m-a sunat și m-a felicitat. Profesorii mă susțin și moral și prin faptul că mă pregătesc”, a declarat Dragoș Crișan pentru Ziar de Cluj.  

Tânărul vrea să își transforme pasiunea sa pentru matematică în profesie, chiar dacă nu va fi una bănoasă. Are modele din domeniul matematicii care îl inspiră.

”Eu asta vreau să fac mai departe: numai matematică pură și sper că o să reușesc. M-aș duce ori în mediul cercetării matematice, ori profesor universitar sau combinate, că am înțeles că se poate. Nu pot să zic că am unul singur dar profesorii sunt o inspirație extraordinară pentru mine. Ce apreciez la matematicieni e pasiunea pentru matematică și că fac asta pentru că sunt pur și simplu pasionați - adevărul e că nu e foarte bine plătită - și efectiv munca lor, chiar dacă nu le iese tot încearcă până reușesc. Cam asta încerc și eu să fac”, a spus Dragoș Crișan.

Ziar de Cluj felicită Lotul de Matematică clujean și le dorește succes mai departe.

Adauga comentariu