Jos Palaria pentru Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”

Cea mai buna biblioteca din tara se afla la Cluj. Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” a primit acest titlu, in cadrul Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”.

Biblioteca din Cluj-Napoca are un sediu central intr-o cladire noua, pe Calea Dorobantilor, si este printre cele mai organizate biblioteci din tara. Biblioteca este vizitata, in medie, de 1.600 de membri pe zi si are peste 33.000 de utilizatori inscrisi, adica 11% din populatia legala a municipiului Cluj-Napoca. Biblioteca are un site actualizat la zi, unde se pot accesa ultimele noutati in timp real.

Premiul obtinut este unul important, mai ales ca in competitia din acest an s-au inscris nu mai putin de 700 de proiecte din 120 de institutii din industria cartii: tipografii, librarii, biblioteci, precum si scriitori, traducatori si ilustratori de carte. Trofeul “Cea mai buna biblioteca” a revenit Bibliotecii Judetene “Octavian Goga” din Cluj si Bibliotecii comunale Sirna din judetul Prahova.

Proiectul depus in acest an este un proiect de promovare a lecturii intergenerationale « Vreau sa-mi citesti », care se deruleaza la Sectia pentru copii de la sediul central, la toate filialele de cartier si in patru biblioteci publice din judet.

Foto: bjc.ro

Adauga comentariu