Jos palaria, Paul Niculescu!

Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj ameninta jurnalistii cu actiuni in instanta daca mai scriu despre suspiciunile de coruptie ce vizeaza Centrul de Management Integrat al Deseurilor. Paul Niculescu, directorul editorial al cotidianului Monitorul de Cluj, este primul care a luat pozitie in fata acestor amenintari gratuite, iar Ziar de Cluj se raliaza acestuia si dezaproba demersul prin care Consiliul Judetean incearca sa le interzica jurnalistilor sa-si faca meseria.

Intr-un comunicat de presa remis ieri de reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, intr-un document de „informare”, s-a strecurat si o amenintare cu judecata la adresa jurnalistilor.

„Referitor la insinuarile aparute in ultima perioada in presa locala cu privire la faptul ca asupra unor angajati din cadrul Consiliului Judetean Cluj planeaza suspiciuni de coruptie, subliniem faptul ca pana la aceasta data organele abilitate ale statului nu au formulat acuzatii cu privire la niciunul dintre acestia. In masura in care exista persoane care pot dovedi aceste suspiciuni, acestea au obligatia de a sesiza organele abilitate. In cazul in care afirmatiile cu privire la suspiciunile de coruptie, propagate prin mijloace de informare in masa, nu pot fi probate, persoanele indrituite, a caror imagine are de suferit au dreptul de a se adresa instantelor sau organelor competente pentru antrenarea raspunderii penale sau materiale, dupa caz”, se mentioneaza in informarea trimisa.

Paragraful cu pricina, „ascuns” in textul unei informari referitoare la stadiul implementarii proiectul Centrului de Management Integrat al Deseurilor, arata clar ca institutia se simte lezata de insinuarile vizavi de actele de coruptie si ca de acum inainte toti functionarii isi vor reconsidera in justitie pozitia daca ii mai criticam. Adica, toti papagalii din Consiliul Judetean Cluj, pe care i-am citit in stenograme, ne ameninta cu judecata pentru ca ne facem meseria.

„In ceea ce ne priveste, VOM CONTINUA ASADAR SA SCRIEM TOT CEEA CE NOI CONSIDERAM CA ESTE IN INTERESUL CETATENILOR SA STIE DESPRE MODUL IN CARE SUNT CHELTUItI BANII PUBLICI si le sunt aparate interesele. Vom scrie asa cum am facut-o intotdeauna: cu onestitate si in urma unei documentari cat mai temeinice posibil (in limitele in care un jurnalist poate sa documenteze o ancheta de presa, neavand la dispozitie resursele si nici forta organelor de ancheta ale statului)”, mentioneaza Paul Niculescu in materialul publicat pe site-ul Monitorul de Cluj.

Pentru pozitia ferma exprimata vizavi de amenintarile transmise de reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, Ziar de Cluj dedica astazi rubrica Jos Palaria! lui Paul Niculescu.

Foto: Facebook

Adauga comentariu