Jos pălaria, Ovidiu Câțcăuan, comisar șef la BIC Dej! Anchetatorii i-au înapoiat banii unei femei care a fost înșelată prin metoda accidentul: „Deci nu e adevărată povestea?” VIDEO

O femeie în vârstă din Dej a fost escrocată de către un bistrițean prin metoda accidentul. Victima i-a dat acestuia 2.000 de lei pentru un accident despre care i s-a spus că a fost provocat de baiatul ei, care ar avea nevoie de o operație costisitoare. Infractorul s-a prezentat la domiciliul victimei și a luat suma de bani și a fugit cu ea. Anchetatorii de la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au depistat în flagrant delict infractorul, un bărbat de 36 de ani, din oraşul Beclean. Femeia nu a știut în niciun moment că este victima unei înșelăciuni. În momentul în care comisarul șef Ovidiu Câțcăuan s-a prezentat la ușa ei cu banii nu i-a venit să creadă că povestea a fost inventată. 

Video cu momentul emoționant în care polițiștii de la DEJ au înapoiat suma de bani victimei: 

* Banii au fost înapoiați de către Ovidiu Câțcăuan, comisarul șef de la Biroul Investigații Criminale Dej, alături de Claudia Nemeș, din cadrul aceluiași departament. 

„În fapt, la data de 1 august a.c., cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei de 73 de ani, din municipiul Dej şi, atribuindu-şi o calitate falsă, ar fi indus în eroare persoana vătămată, afirmând că fiul acesteia a suferit un accident casnic, iar banii sunt necesari pentru o intervenţie chirurgicală.

În urma celor expuse, femeia i-ar fi înmânat acestuia un plic care conţinea suma de 2.000 lei. La scurt după plecarea de la domiciliul femeii, bărbatul a fost prins în flagrant delict de poliţişti, fiind retinut pentru o perioadă de 24 de ore. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că la fapta de înşelăciune ar mai fi participat încă un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost depistat la data de 4 august de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pe raza municipiului Cluj-Napoca. În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.
Prejudiciul a fost recuperat de către poliţişti şi predat persoanei vătămate”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Adauga comentariu