Jos Palaria, Look TV Plus!

Spune NU Facematricularii! Este o campanie a  televiziunii Look TV Plus, demarata in urma cazului elevilor de la Liceul Sincai din Cluj care au fost sanctionati pentru ca s-au exprimat in mod liber pe Facebook, intr-un grup privat.

Campania va putea fi urmarita in dezbaterile din emisiunea “Romania de la A la Z”, a carei realizator este Sabin Gherman, si in materialele prezentate in cadrul jurnalelor de stiri de pe Look TV Plus.

Principalele intrebari care nu si-au gasit inca raspuns sunt  “Au trecut elevii de limitele exprimarii libere?", "Exista imaginile si comentariile care ofenseaza profesorii?", "De ce nu e dat publicitatii dosarul care s-a aflat pe masa consiliului profesoral?”. O analiza completa a cazului Sincai va fi prezentata de catre Look Plus, o campanie care merita urmarita. 

“Vorbim deocamdata despre faptul ca raspunderea pentru postari, decente sau indecente, e nominala: nimeni nu poate fi pedepsit pentru discutii in spatiul lui privat, dupa cum nimeni nu poate fi obligat sa accepte terfelirea imaginii - fie profesor, fie elev. Mai vorbim si despre obligatia morala de a explica opiniei publice ce se intampla in scoala romaneasca”, a declarat Sabin Gherman pentru site-ul de stiri citynews.ro.

Pentru faptul ca redactorii Look Plus isi doresc sa dezlege misterul sanctionarilor de la Liceul Sincai si pentru modul in care au ales sa o faca, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata campaniei "Spune NU Facematricularii"!

Comentarii

dan

21.03.2015 07:57

Poate ar trebui sa incetam cu asemenea "sustineri" din mai multe motive:
1. S-a stabilit ca facebook e spatiu public si tot ce se posteaza acolo e "public"
2. Sunt suficient de mari sa inteleaga ca incalcarea unui regulament (privitor la folosirea telefoanelor mobile) are consecinte
3. Trebuie sa inteleaga ca denigrarea unei persoane nu este un "drept"
4. "grup privat" cu peste 800 de persoane, e cam mult

Adauga comentariu