Jos pălăria: “Laboratorul” s-a mutat în curtea școlii

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca vor avea din septembrie un spațiu de învățare inedit. Este vorba despre un laborator amenajat în curtea liceului. Un loc special unde copiii vor putea  să studieze mediul înconjurător , să învețe și să petreacă timp în mijlocul naturii.

„Laboratorul din curtea școlii”  este un proiect la care au participat profesorii, învățătorii și elevii. Alături de personalul de întreținere,  aceștia au ecologizat spațiul, au săpat, au plantat flori, arbuști și au vopsit.

Profesorii spun că spațiul  este împărțit în mai multe zone . Pentru a învăța noțiuni de geografie elevii vor  trebui să realizeze o machetă din beton cu principalele forme de relief . În parcela  destinată biologiei aceștia au amenajat  deja o grădină de ierburi aromatice și vor putea studia și utiliza diferite plante medicinale. Pentru a da culoare  laboratorului , elevii au fixat o planșă pe care au realizat-o din dopuri de plastic, adunate în urma unei acțiuni de reciclare .

Copiii din clasele a III-a și a IV-a nu au stat deoparte.  Au plantat   flori, iar în loc  de ghivece au folosit cauciucuri uzate.

”Laboratorul” se  întinde pe o suprafață de aprox.140 m2  și este conceput și cu o zonă de recreere, cu bănci reciclate din vechile scaune ale școlii și cu o masă de lucru.

Pentru ca elevii să beneficieze de acest laborator în natură , doamna profesor Monica Verdeș a participat la un concurs de proiecte la care au aplicat  școli din toată țara. Proiectul de la Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca  a fost cel câștigător, iar premiul obținut a constat în peste 9000 de lei. Bani utilizați pentru a pune în aplicare „Laboratorul din curtea școlii”

Proiectul  va fi finalizat în această vară, iar din toamnă, elevii se vor putea bucura de el.

Pentru implicare, doamna Monica Verdeș, profesor și coordonator al acestui proiect primește "Jos Pălăria!"

 

Adauga comentariu