Jos Palaria in fata festivalului "Pentru ca e Primavara"!

In zilele de 10 si 11 martie va avea loc cea de a VIII-a editie a festivalului Scolii Populare de Arte Tudor Jarda. Evenimentul este dedicat anotimpului al carui nume il poarta si, timp de doua zile, va cuprinde spectacole de muzica vocal-instrumentala, dans, teatru si joc popular. 

In cadrul festivalului "Pentru ca e Primavara" vor participa sectiile Scoli de arte din mai multe zone ale judetului incepand cu orasul Cluj-Napoca si continuand cu Dej, Gherla, Izvoru-Crisului, Mera, Mintiu Gherlii, Aschileu, Caianu si Floresti.

Evenimentul este organizat de Scoala Populara de Arte Tudor Jarda cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj. In cele doua zile ale evenimentului, clujenii sunt asteptati de la ora 17:00 in sala "Santier"de pe Strada Fabricii de Zahar nr. 51, pentru a sarbatori alaturi de artisti nu doar primavara, ci si implinirea a 60 de ani de la infiintarea Scolii de Arte Cluj. Anul 2016 este declarat de catre insitutie drept "Anul formatiilor artistice". Astfel, publicul va avea ocazia sa vada la un loc toate formatiile artistice ale Scolii de Arte Cluj precum: taraful "Vatra de Dor", "Horitorii de la Gherla", Fanfara Dej, Fanfara Cluj, Formatiile de muzica usoara "Napoca", Clussium", "Recovered", "Spa Jazz Band", Corala "Canticorum"din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric "Vatra de Dor", Orchestra "Popular", Trupa de Teatru "Pavlov 25", trupa de dans contemporan "Rhythm Nation" si Orchestra "Camerata".

Mai mult, in cadrul evenimentului se vor prezenta noile costume populare din zona Moldovei, dar si jocuri populare din aceasta zona a tarii. 

Pentru promovarea artei in oras si pentru pastrarea traditiei evenimentului, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata organizatorilor festivalului "Pentru ca e Primavara"!

Adauga comentariu