Jos pălăria, Dan Bodea! Ai pus degetul pe rană!

Fotoreporterul sportiv, clujeanul Dan Bodea (foto), face pe pagina sa de socializare o radiografie la rece a neajunsurilor sportului clujean, după ce U Cluj a făcut un rușinos egal acasăcu echipa Mioveniului, zbătându-se, în an centenar, să nu retrogradeze în Liga a III-a. Reproducem analiza rece ca un bisturiu:

Dacă în viitorul foarte apropiat, toți cei care faceți parte din lumea sportului clujean (sportivi, antrenori, președinți de cluburi, directori sportivi, profesori de sport, etc) nu vă adunați la aceeași masă pentru a gîndi o strategie pe termen scurt şi mediu, veți fi surclasați de organizatorii de evenimente.

Cele mai importante locații construite în principal pentru sport vor fi ocupate de tot felul de evenimente, numai de sport nu!

Tot mai puține echipe îşi vor putea organiza meciurile în Sala Polivalentă sau Cluj Arena (le-m numit pe cele mai importante dn oraș), care vor fi gazde bune pentru alte echipe ori pentru festivaluri, tîrguri expoziționale, întruniri, întîlniri, etc...

Sigur, ne bucurăm toți iubitorii de sport din Cluj cînd joacă naționala de fotbal sau rugby pe Cluj Arena, ori cînd naționalele de handbal, baschet sau la tenis vin și ne încîntă la Polivalentă...

Din păcate sportul local nu o duce deloc strălucit în aceste vremuri, desi la ce condiții sînt acum, Clujul ar trebui să fie numărul 1 în sportul românesc, nu doar ca gazdă bună, ci şi ca rezultate în sport.

Destul să spun că în an preolimpic, sportivii clujeni au cîștigat o singură medalie într-un sport olimpic la Campionatele Europene şi Mondiale! Ori că printre cei 50 de sportivi români calificați pînă acum la JO de anul viitor, nici unul nu este legitimat la vreun club clujean!

Dacă mergem şi mai înapoi în timp, Clujul nu are nici un campion mondial într-un sport olimpic la nivel de seniori în ultimii 40 de ani și nici o echipă de jocuri sportive cu mingea din Cluj nu a cîștigat vreo cupă europeană! Aşa cum au cățtigat echipe din orașe cu posibilități mult mai mici, cmar fi Potaissa Turda, Minaur Baia Mare, Silcotub Zalău, ori echipe din Deva, Braşov, Vâlcea, ca să lea mintim doar pe cîteva din apropierea Clujului! Nu mai vorbim de cele din Bucureşti...

Sînt multe de spus, dar şi foarte multe de făcut. Nu ne rămîne decît să sperăm că nu peste foarte mult timp şcoala clujeană va scoate în luminile rampei şi iscusiți manageri în sport, care să ajute şi să sprijine sportul local!
Tot ce am spus mai sus este strict o părere personală...

Fotocredit: Dan Bodea

Adauga comentariu