Jos Palaria, Aurelia Cristea, pentru reusita in cazul Legii antifumat!

Deputatul clujean Aurelia Cristea a reusit sa obtina, ieri, raport favorabil de la Comisia de Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, pentru modificarea Legii de prevenire si combatere a efectelor consumului produselor de tutun. Initiativa legislativa a Aureliei Cristea este binevenita, iar daca aceasta va fi votata in Plenul Camerei Deputatilor, for decizional, fumatul va fi interzs in aproape toate spatiile publice inchise.

Exceptie fac penitenciarele de maxima siguranta si zona de tranzit a aeroporturilor internationale - aici se vor amenaja spatii destinate exclusiv fumatului.
De asemenea, fumatul nu va fi permis in locurile de joaca sau alte spatii destinate copiiilor, inchise sau deschise. Mai mult decat atat, in aceste spatii va fi interzisa inclusiv utilizarea tigarilor electronice. Se interzice complet fumatul si in institutiile medicale, de invatamant, de stat si private, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului.

Si reclama in cazul produselor de tutun va fi mai strict reglementata. Potrivit unui alt amendament adoptat ieri, in unitatile in care se comercializeaza produse din tutun nu va fi permisa afisarea acestora in locurile de trecere obligatorie, cum sunt casele de marcat. De asemenea, posturile de radio si de televiziune nationale vor pune la dispozitie autoritatilor si ONG-urilor cu activitate in domeniul reducerii consumului de tutun un spatiu de emisie de 30 de minute saptamanal, dedicat educatiei pentru prevenirea consumului de tutun.

In ceea ce priveste cadrul sanctionatoriu, amenzile vor fi drastice, de la 100 la 500 de lei in cazul persoanelor fizice si intre 5.000 si 15.000 lei, plus suspendarea sau inchiderea activitatii pentru persoanele juridice.

Jos Palaria pentru consecventa si pentru aceasta reusita!

Adauga comentariu