Jos palaria Asociatiei iCare!

Asociatia iCare implineste maine un an de la infiintare. Acest lucru va fi marcat de un eveniment aniversar special in cadrul caruia vor putea fi urmarite demonstratii de dresaj, dezbateri pe teme precum terapia asistata de animale, copii si animalele, animale de companie cu dizabilitati urmate de si lansarea calendarului asociatiei pe anul 2016. 

Printre cele mai interesante, si cu rezultate deosebite, proiecte pe care asociatia iCare le-a desfasurat in 2015 se regasesc si activitati didactice in care sunt folosite animale de companie la mai mute gradinite din oras, activitati care  au drept scop dezvoltarea abilitatilor psiho-sociale ale celor mici in relatia cu necuvantatoarele. Proiectul inceput in septembrie a determinat salvarea mai multor vieti de animale fara stapan ca urmare a apropierii copiilor de animalele folosite in activitatile asociatiei.

“Am avut cazuri in care parintii dupa vizitele noastre insotiti de animale la gradinite, la solicitatrea micutilor au adoptat un animal de companie. Avem un caz recent, in urma cu doua zile s-a adoptat un motanel de 8 luni de catre o mamica. Aceasta stia ca baietelul isi doreste foarte mult un animal de companie, in special o pisica, si a venit cu baietelul la noi in vizita, dar nu i-a spus ce se va intampla. Ea dezvaluit la fata locului surpriza si si-a ales animalutul pe care sa il ia acasa. Ne bucuram sa vedem ca sunt astfel de cazuri si incurajam foarte mult parintii sa faca tot posibilul sa ofere copilului un animal de companie, indiferent care ar fi acesta, sau acolo unde chiar nu se poate macar sa participe la evenimentele pe care noi le facem cu scopul de a crea un cadru organizat si in siguranta  in care toata lumea sa aiba posibilitatea sa interactioneze cu animale si sa afle lucruri interesante despre cum e sa detii si sa cresti corect un animal”, a afirmat Ramona Axinte, presedinta asociatiei iCare.

Reprezentantii asociatiei iCare considera ca dragostea pentru animale trebuie inoculata tinerilor inca de la cele mai fragede varste, iar efortul pe care l-au depus in acest prim an de activitate a avut ca scop dezvoltarea relatiilor cu comunitatea.

“Noi suntem noi pe piata, la inceput foarte putina lume a stiut de noi si a trebuit sa muncim enorm atat prin efort fizic, cat si financiar pentru a avea rezulte. Am reusit sa cream o punte de comunicare cu toata lumea, astfel incat sa dezvoltam si relatii constructive si de ajutor pe termen lung. E important ca acesti copii sa isi invinga teama de animale si sa stie sa le aprecieze ”, a declarat Ramona Axinte.

Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata Asociatiei iCare, care prin activitatile sale din acest prim an de existenta a reusit sa creeze in comunitatea clujeana o punte de legatura in relatia om-animal, iar prin zecile de adoptii realizate prin intermediul asociatiei au fost salvate mai multe vieti de animal fara stapan. 


    

Adauga comentariu