Jos Palaria, Asociatia Aqua Fishing Club!

O ampla actiune de ecologizare a Somesului s-a desfasurat in acest weekend in zona cartierului Grigorescu. Initiativa civica le-a apartinut membrilor Asociatiei Aqua Fishing Club, care nu au mai asteptat ca autoritatile sa rezolve problema si le-au  aratat clujenilor ce mizerii se gasesc in raul care traverseaza orasul de la vest la est.

Printre mizeriile recoltate din albia Somesului s-au regasit casetofoane, televizoare, tigai, telefoane mobile, cauciucuri, roti de bicicleta, obiecte de imbracaminte si numeroase obiecte de mobilier. La actiunea desfasurata sambata au participat aproximativ 40 de persoane. Sub privirile nepasatoare ale cetatenilor care se bronzau pe plaja din Grigorescu, reprezentantii Aqua Fishing Club au adunat peste 200 de saci de reziduuri. Sacii au fost transportati la groapa de gunoi de la Pata Rat cu ajutorul reprezentantiilor Apelor Romane.

"Asemenea actiuni de igienizare a Somesului ca si cea desfasurata duminica am mai facut si in anii precedenti. Problema majora sunt gunoaiele aruncate in amonte de Cluj-Napoca, sursa principala de poluare este comuna Floresti. Pana nu se va instala un sistem care sa filtreze apa Somesului la intrarea in oras o sa fim tributari celor care arunca gunoaiele in amonte. Au dat curs invitatiei noastre mai multi iubitori ai pescuitului si ni s-au alaturat actiunii de ecologizare de duminica. Dintre toti care au asistat de pe margine au fost 3-4 persoane care ne-au felicitat, restul s-au multumit sa priveasca, ba mai mult cateva persoane s-au aratat deranjate, iar unele voci ne-au cerut de pe margine sa cosim si iarba. In weekendul viitor vom organiza un concurs de pescuit, iar cu aceasta ocazie vom popula Somesul in zona Grigorescu cu aproximativ 250 de kilograme de pastrav", a afirmat Dan Vasilescu, presedintele Asociatiei Aqua Fishing Club.

Pentru initiativa si modul constiincios prin care s-au implicat in constientizarea opiniei publice Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata tuturor participantilor la actiunea Asociatiei Aqua Fishing Club. 

Foto: Daniel Turean

Adauga comentariu