JOS PĂLĂRIA: Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului și Fundația Transilvania Leaders sprijină cu 80.000 de lei Episcopia Greco Catolică din Oradea

Un gest comun de sprijinire a eforturilor de refacere a Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost distrus de flăcări în seara zilei de 25 august, a fost anunțat recent de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului. Alături de Fundația Transilvania Leaders, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului Feleacului și Clujului, a anunțat printr-un comunicat de presă comun, un sprijin financiar în valoare de 80.000 de lei. Astfel, această donație reprezintă o expresie a solidarității pe care o manifestă Mitropolia clujeană pentru comunitatea greco-catolică din Oradea. Conform lui Ioan Rus, acest sprijin comportă forța unui exemplu care trebuie urmat și de alții, tocmai în vederea întrajutorării greu încercatei Episcopii Greco-Catolice din Oradea.

Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației 'Transilvania Leaders' oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost puternic afectat de incendiul din data de 25 august 2018.

Prin acest gest simbolic ne întărim conștiința creștinească, prin care credem și mărturisim, că suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință și ne exprimăm întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu.

Suma a fost virată de către Centrul nostru eparhial Episcopiei Greco-Catolice din Oradea”, se arată în Comunicatul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului.

Noi am discutat în conducerea fundației, acum două săptămâni, ce anume vom finanța în acest sfârșit de an. Exact atunci a avut loc incendiul Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Astfel că am discutat asupra acestui caz, dacă nu ar merita să sprijinim Episcopia, tocmai pentru a fi un exemplu care poate va fi urmat și de alții. L-am întrebat tot atunci și pe Înalpreasfințitul (ÎPS Andrei Andreicuț – n. red.), care a fost absolut de acord și a spus că va contribui și Arhiepiscopia. 

Am pus bani împreună - nu are importanță raportul de bani – și am stabilit ca se va face un comunicat comun din partea Mitropoliei Clujului și Fundației Trnasilvania Leaders, prin care să anunțăm un gest de onoare, să spunem așa, un gest cetățenesc.

Am făcut acest lucru împreună, în speranța că și alții vor urma acest exemplu. 

Aceasta a fost, de fapt, motivația gestului nostru: forța exemplului. 

Întrucât în lucrurile bune nu găsești, de obicei, pe nimeni alături, am decis să încercăm împreună – oferim noi o sumă, iar poate alții, mai puternici sau mai puțin puternici, vor pune și ei, mai mult sau mai puțin, astfel încât să poată fi refăcut Palatul Episcopiei Greco-Catolice. 

Scopul acesta este – să încercăm să îi determinăm și pe alții să sprijine”, a declarat Ioan Rus. 

Pentru exemplul comun de sprijin a Episcopiei Greco Catolice din Oradea, oferit de către Fundația Transilvania Leaders, împreună cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, Ziar de Cluj le dedică rubrica JOS PĂLĂRIA! 

Adauga comentariu