”Jmecherii” de pe Dorobanților merg cu mașinile pe contrasens, pe trotuar

Pietonii nu mai au de mult timp prioritate pe trotuarele din Cluj-Napoca. În lipsa parcărilor, acestea au fost acoperite de mașini. Pe strada Dorobanților, în apropiere de parking, parcările de pe trotuar au fost eliminate prin aplicarea de amenzi. Un timp pietonii au avut trotuarul doar pentru ei. Situația nu a durat însă foarte mult, pentru că acum adesea trebuie să acorde prioritate mașinilor care intră pe trotuar.

Șoferii ”jmecheri” apelează la tertipuri pentru a nu mai ocoli și a ajunge mai repede în parking sau la blocurile de mai sus. Cum Calea Dorobanților este o stradă cu sens unic, singura varianta pentru a nu mai ocoli este să se deplaseze pe contrasens pe trotuar. Această manevră este posibilă doar acum după ce au fost eliminate parcările și trotuarul este liber. Dar și pentru că s-a realizat asfaltarea trotuarului, iar stâlpișorii existenți au fost eliminați și ulterior nu au mai fost înlocuiți.

Pietonii au făcut nenumărate sesizări către Primărie și au solicitat prezența unui echipaj de la Poliția locală care să descurajeze astfel de acțiuni din partea șoferilor. De asemenea, o altă alternativă este montarea unor stâlpișori în fața localului Engels City. În acest fel, șoferii nu ar mai putea să intre pe trotuar.

”Vă rugăm să montați stâlpișori pe trotuarul cu Engels City din Mărăști. Acolo vin mașini pe Aleea Bibliotecii, iar pentru că Dorobanților este cu sens unic, pentru a intra în parcarea din spatele blocului merg pe trotuar”, sesizează pietonii.

Într-un răspuns al municipalității de la începutul lunii septembrie, se precizează: ”Vom analiza la fața locului ce poate fi făcut, inclusiv reamplasarea stâlpișorilor”.

În ceea ce privește prezența Poliției locale, aceștia au fost în zonă să facă verificări, dar nu au găsit nicio mașină pe trotuar.

”La momentul controalelor efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier în zona sesizată de dumneavoastră, nu au fost depistate autovehicule care să circule pe trotuar”, este răspunsul primăriei.

Acest răspuns a fost transmis în luna iulie, iar de atunci pietonii încă așteaptă o rezolvare prin care să nu mai fie nevoiți să acorde prioritate mașinilor.

sursa foto:Facebook/ InfotraficjudCluj

Adauga comentariu