Jazz in The Park a adunat, aseara, mii de oameni in Parcul Central

Parcul Central din Cluj-Napoca a fost, aseara, o oaza de normalitate si civilizatie. Jazz in The Park, festivalul ajuns la a doua editie anul acesta, a adus un mare plus orasului: muzica buna, cu formatii instrumentale si voci inconfundabile, a adunat cateva mii de oameni care fac cinste acestui oras. Un festival care dovedeste ca nu e nevoie de evenimente simandicoase cu zone VIP, nici macar bilet de intrare, pentru a te simti cu adevarat bine.

Prima seara a festivalului Jazz in the Park a adunat cateva mii de oameni in Parcul Central al orasului. Tineri veniti cu gasca si catelul, hipsteri biciclisti, familii cu copii, batrani cu nepoti, privelistea a fost o adevarata incantare. Nici urma de oameni care sa se inghesuie la tarabe ori persoane galagioase care sa-I deranjeze pe ceilalti. Normalitatea si civilizatia au fost cuvintele de ordine.

Printre cele peste o suta de standuri artizanale si tarabe cochete de unde puteai cumpara saratele cu usturoi sau vata pe bat, clujenii s-au simtit bine aseara, si au ramas in parcul din centrul orasului pana la orele tarzii din noapte.

Seria de concerte de jazz a inceput cu Luz Azul, de la ora 19.00. Zona s-a umplul de spectatori dupa 20.30, cand artista clujeana Teodora Enache a urcat pe scena, alaturi de Lars Danielsson. Seara muzicala a fost incheiata de Jazzybirds.

Au fost cateva mii de “prieteni”, cum i-au numit pe spectatori organizatorii evenimentului, agentia Fapte. Ei si-au propus ca Jazz in the Park sa fie cel mai prietenos eveniment al Clujului, si au reusit.

Parcul orasului a fost impanzit de hamace intinse intre copaci, grupuri de biciclisti si familii cu copii si catei. Atmosfera a fost atat de placuta, incat pana si jandarmii care au patrulat pe aleile parcului puteau fi vazuti zambind.

"Estimam ca in prima seara au fost mai multe persoane decat anul trecut, cateva mii”, spune Raluca Crisan, PR al evenimentului.

Anul acesta, pe langa muzica buna, Jazz in The Park a adus si peste 100 de expozanti, reuniti in cel mai mare targ de acest fel, organizat in Cluj-Napoca. Au venit din Timisoara, Iasi, Hunedoara, Alexandria. Standurile de hand-made, zona de anticariat si cea de antichitati sunt deschise vizitatorilor inca de la orele diminetii, pana seara tarziu. Aici gasesti de toate, de la bijuterii vechi, din argint, la tablouri pictate, gravuri, mobilier vechi, covoare tesute sau haine vintage. Nu lipsesc nici standurile cu delicatese. Ciocolata cu trandafiri sau jeleurile cu diferite arome iti incanta gusturile. La zona de “Marchendise”, poti cumpara tricouri Jazz in the Park, cu 25 si 35 de lei, dar si palarii, insigne, paturi, cani sau semne de carte. Nu lipseste nici zona destinata celor mici, cu animatori, jocuri si ateliere, iar tinerii de la “Registrul de biciclete” au asezat un stand, de unde poti inchiria o bicicleta, gratuit, pentru 20 de minute.

Astazi, activitatile incep devreme. De la ora 14.00, Cercul Intreg va sustine un jam session, apoi va fi organizata si o expozitie cu biciclete Pegas si eBike Bosch, pe aleea de langa lac. De la 18.30, designerul clujean Calina Ghitulescu Langa isi va prezenta colectia “Rochia calendar-Vara”, langa fantana arteziana.

Concertele incep de la ora 19.00, cu Youvenis, apoi trio-ul de jazz, latin si funk JazzyBIT. De la 21.30, vor urca pe scena Moonlight Breakfast impreuna cu Les Ateliers Nomad. 

Foto:Eugen Olariu

Adauga comentariu