Jardinierele din fata Primariei sunt praf si pulbere. Primaria ii acuza pe clujeni: "Florile s-au furat"

In mijlocul lunii mai jardinierele din zona centrala arata deplorabil. Pe langa faptul ca sunt flori putine, cu tot cu contract de 2 milioane de lei incheiat de Primarie, acestea nici nu sunt intretinute. Chiar si pe strada Petru Maior, sub nasul sefilor administratiei locale, jardinierele sunt aproape goale, putinele flori chinuindu-se sa reziste in pamantul uscat.

“Daca asa arata in zona centrala, la intrarea in Primarie, putem sa ne imaginam cum arata in restul orasului”, ne-a transmis un cititor.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei spun ca se vor face plantari in curand.

“Jardinierele sunt cam goale pentru ca, din pacate, florile plantate s-au furat. Acestea vor fi inlocuite incepand de luni, cand vom face plantari atat in jardiniere, cat si in rondouri. De intretinerea lor se ocupa societatea Rosal”, au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Contractul pentru furnizarea de material dendroforicol s-a incheiat in 2013 pentru o perioada de patru ani. Trei firme se ocupa de plantarea de flori, arbori si arbusti in municipiul Cluj-Napoca: Sod Silva Group Romania, cu care Primaria a incheiat un contract de 585.000 de lei pentru 32 de loturi; Paul Flowers SRL, cu doua contracte pentru trei loturi la valoarea de 429.000, respectiv 279.000 de lei. De asemenea, Serflor se va ocupa de un lot pentru 350.000 de lei si de alte 29 de loturi pentru suma de 521.000 de lei. Totalul depaseste 2,1 milioane de lei.

De altfel Serflor, din Dej a fost firma care s-a ocupat de cateva loturi pentru material dendrofloricol la fiecare contract, din 2007 pana acum. In 2007, Serflor a incheiat un contract de peste 5 milioane de lei cu Primaria, fiind flancat de Rasimo, Romservice Corporation, Gazonul si Centrul Green Shop, valoarea totala ajungand la 6,7 milioane de lei.

In 2009, Serflor a avut 39 de loturi si, impreuna cu Estetic Mond Jardin, Transilvania Sport Horse Company, Garden Center Grup si Rasimo Impex, au plantat panselute de 5,2 milioane de lei. In 2010 s-au pus la bataie pentru material dendrofloricol 9,1 milioane de lei, din care Serflor a luat peste 5 milioane de lei. Si aici, compania a fost insotita de Rasimo, Gazonul, Rosal Grup, dar si de unul dintre castigatorii de anul acesta: Paul Flowers din judetul Alba, contractele caruia insumeaza peste 3 milioane de lei.
Serflor a fost infiintata in 2004 si ii are ca asociati-administratori pe Gregore Mora si pe Dumitru Ardeleanu. In 2013 a avut o cifra de afaceri de 389.000 de lei si un profit de aproape 1.300 de lei.

Paul Flowers este inregistrata in Lopadea Noua, judetul Alba, din 2003, asociat unic fiind Mircea Cristian Paul. Societatea a avut in 2012 o cifra de afaceri de 1,9 milioane de lei si un profit de 100.000 de lei.

Sod Silva Group din Bucuresti este controlata de Marian Stefan Voicu. Cifra de afaceri din 2012 a depasit 2 milioane de lei, iar profitul a fost de 3.400 de lei.

In ultimii cinci ani, Primaria a cheltuit peste 20 de milioane de lei pentru achizitionarea de flori.

 

 

Adauga comentariu