Jardinierele de metal din centrul Clujului "nasc" boscheti

Frumoasele jardiniere rotunde care impodobesc spatiile pietonale din zona Pietei Unirii si a Casei Matei Corvin  au ajuns in acest an simple vase cu pamant, in care creste de-a valma iarba jerpelita. Potrivit oficialilor Primariei, e doar un alt efect al amanarii licitatiilor pentru achizitie si amenajare de “material dendrofloricol”. Jardinierele de metal au fost achizitionate in 2010, o data cu modernizarea pietei Unirii, cand s-au platit aproape 6 milioane de lei pentru amenajarea care a inclus si pavajul din placi de adezit, andezit cubic si pavaj din bazalt. Au fost produse in Spania, de compania Fundicio Ductil Benito. Toate, insa, arata jalnic. Pamantul nu a mai fost schimbat, nu s-au mai plantat flori, desi a trecut de mijlocul verii. In locul florilor rosii cu care au facut senzatie in urma cu cativa ani, acum creste in ele doar iarba mare si stufoasa, murdara si pe jumatate uscata.
“Nu stiu de ce le-au mai si imprastiat prin oras, daca tot nu aveau de gand sa le amenajeze. Aproape mi-e rusine cand vad ca vin turisti care vad cat de sleampat si neingrijit e orasul nostru, parca e al nimanui. Clujul nu arata deloc a oras european”, remarca Anna S., o clujeanca ce are un magazin de artizanat in centrul orasului.
Reprezentantii Biroului Mass-Media au precizat ca operatiunea a fost intarziata de amanarea licitatiilor.
“Se vor pune flori in curand, licitatia a avut loc in aceasta luna”, a precizat Mirela Ogrutan, inspector in cadrul institutiei.
Numai in 2010 valoarea contractelor pentru acest tip de produse a fost de peste doua milioane de euro . Printre fimele “abonate” la contractele de plantare a florilor s-au numarat SC Rasimo Impex SRL, detinuta de omul de afaceri Radu Vlas, apropiat al PDL, Rosal Grup SRL si Serflor SRL din Dej.

Adauga comentariu