Jaf ca-n filme. ”Bonnie și Clyde” au furat peste 12.000 de euro de la rețeaua de magazine Panemar

Doi clujeni au pus la cale un jaf ca-n filmele americane. Adriana și Ovidiu Stoica au reușit să fure peste 12.000 de euro din încasările Panemar. Lovitura era una simplă. Cei doi știau că într-un autoturism Mercedes se afla un plic cu peste 57.000 de lei, bani proveniți din încasările lanțului de magazine Panemar. Planul era ca Ovidiu să dea lovitura, iar Adriana să îl ajute. Astfel că au urmărit mașina respectivă, iar în momentul în care aceasta a rămas nesupravegheată, Ovidiu Stoica a spart geamurile autoturismului și a sustras întreaga sumă de bani. Jaful s-a petrecut în toamna anului trecut, pe o stradă din Cluj-Napoca. Cei doi au fost depistați la scurt timp, iar procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a cuplului ”Bonnie și Clyde”, pentru săvârșirea infracțiunii de furt califcat. 

„Fapta inculpatului Stoica Ovidiu, constând în aceea în data de 06.09.2018, în jurul orei 16.00, prin spargerea geamului portierei de la autoturismul marca Mercedes Vito ce se afla parcat pe str. Septimiu Albini în dreptul imobilului cu nr. 111 din mun. Cluj-Napoca, a sustras  din interior o pungă în care se afla suma de 57.800 lei, reprezentând încasările pe care numitul I.C. le-a ridicat de la magazinele Panemar din mun. Cluj-Napoca și loc. Florești, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat prev. de art. 228, art. 229 alin. (1) lit. d) C.pen”, se arată în rechizitoriu. 

Pe soția lui Ovidiu procurorii au trimis-o în judecată pentru că i-a furnizat autoturismul cu care acesta să fugă imediat după jaf. 

„Fapta inculpatei Stoica Adriana, constând în aceea că în data de 06.09.2018, i-a pus la dispoziție autoturismul inculpatului Stoica Ovidiu cunoscând că acesta intenționează să sustragă o sumă de bani din autoturismul condus de I.C.(angajatul Panemar), autoturismul fiind folosit imediat după săvârșirea faptei de acesta pentru a-și asigura scăparea și păstrarea banilor sustrași și i-a întărit rezoluția infracțională inculpatului prin aceea că s-a aflat cu acesta în autoturism în timp ce îl urmăreau pe I.C. pe raza mun. Cluj-Napoca și l-a așteptat în autoturism în timp ce acesta, în jurul orei 16.00, prin spargerea geamului portierei de la autoturismul marca Mercedes Vito, a sustras  din interior o pungă în care se afla suma de 57.800 lei (echivalentul a peste 12.000 de euro), întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la furt calificat”, arată procurorii. 

Cei doi ”parteneri în crime” au fost condamnați recent: Ovidiu a primit 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare, iar Adriana s-a ales cu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității la RADP Turda. Mai mult, instanța a dispus ca mașina celor doi să rămână sub sechestru până la recuperarea prejudiciului. 

Dosarul se află în apel, unde cei doi au cerut pedepse mai ușoare. Curtea de Apel Cluj se va pronunța săptămâna aceasta cu o sentință definitivă. 

 

Adauga comentariu