Iulius Parc, transformat într-o oază de gunoaie și mașini parcate neregulamentar

Iulius Parc nu este doar o oază de verdeață și relaxare, ci și o oază de gunoaie și mașini parcate neregulamentar. Frecvent, în jurul lacului sunt deșeuri, iar autoturismele parcate ilegal au devenit parte integrantă a peisajului. 

Chiar lângă panoul care interzice aruncarea gunoaielor în parc, sunt aruncate ambalaje din plastic. Câțiva pași mai încolo, lângă o pubelă este un morman de deșeuri (sticle de alcool, PET-uri de bere, ambalaje din hârtie și din plastic, resturi de alimente). Cetățenii responsabili au considerat că e mai ușor să arunci gunoiul lângă coș. Sau poate era un efort prea mare să ridice mâna câțiva centimetri, pubela fiind amplasată ceva mai sus decât celelalte pubele din oraș.

Până și pe lac domnește dezordinea. Un coș de cumpărături pentru persoanele care se deplasează în fotoliu rulant a fost lăsat de izbeliște pe suprafața înghețată a apei. Probabil cineva a încercat să patineze cu coșul de cumpărături, a observat că nu este foarte distractiv și l-a abandonat la locul faptei.

Spațiul verde și aleile din jurul lacului sunt transformate de nenumărate ori în locuri de parcare. Încă de la intrarea pe aleea dinspre Căminul Economica, două autoturisme au fost parcate pe alee. Pentru șofer a fost mai simplu așa decât să caute un loc de parcare legal. Un alt șofer și-a lăsat mașina câțiva metri mai departe, aproape de lac. Astfel de scene nu sunt o raritate. Mai ales în sezonul cald, clujenii care vor să se plimbe în jurul lacului trebuie să ocolească mașinile parcate ilegal. 

Problema autoturismelor din zona Iulius Parc a fost semnalată conducerii Primăriei atât de cetățeni, cât și de fostul consilier local, Ioan Bîldea. Se înțelege de la sine că a fost ignorată cu succes. 


Comentarii

phantom

16.01.2017 11:15

care spatiu verde ..ala pe care primaria nu-l intretine deloc?ca pe partea de Iulius e foarte ok, dar pe partea cealalta arata ca dupa razboi

Adauga comentariu