Iulius Mall respinge ideea construirii unei clădiri de birouri în zona verde de lângă centrul comercial

Reprezentanții Iulius Mall contrazic informațiile transmise în scrisoarea deschisă a Asociației SOS, în care se spune că spațiul verde din zona Iulius Mall va fi distrus ca urmare a intenției companiei de a construe o clădire de birouri în zonă. Potrivit reprezentanților centrului comercial, nu există o asemenea investiție în plan.

Redăm mai jos punctul de vedere integral al Iulius Mall:

Referitor la articolul publicat pe site-ul Ziar de Cluj - Scrisoare deschisă pentru păstrarea spațiului verde: „Vrem să ne asigurăm din partea primarului Emil Boc că spațiul verde din jurul mall-ului nu își schimbă destinația în spațiu construibil -, prin preluarea scrisorii deschise publicate pe pagina de Facebook SOS Parcul Est, facem următoarele precizări, pentru corecta informare a publicului:

Compania IULIUS nu are în plan proiecte care să intervină asupra Iulius Parc sau a spațiului verde din zona lacurilor Gheorgheni. Perspectiva grafică publicată reprezintă o propunere inițială, analizată acum mai bine de șase ani, anterioară amenajării Iulius Parc. Cu certitudine, nu reprezintă un proiect de actualitate și solicităm să nu o mai utilizați, întrucât produce confuzie în rândul cititorilor și formarea de opinii eronate.

Suntem surprinși de menționarea IULIUS în scrisoare, în contextul în care Iulius Parc a fost inaugurat în 2013, continuă să fie un obiectiv de interes pentru întreaga comunitate, iar de atunci, compania noastră nu a mai făcut niciun demers privind acel proiect sau alte investiții în arealul respectiv.  

Decizia companiei IULIUS a fost de a amenaja un parc modern pentru comunitatea clujeană, care se întinde pe 30.000 mp și care a presupus o investiție de peste 2 milioane de euro, ca parte a proiectului de regenerare urbană a zonei. De altfel, compania IULIUS se numără printre puținii dezvoltatori imobiliari care crează parcuri și spații verzi de o asemenea amploare, componentă prezentă și în cadrul proiectelor mixte pe care le-a realizat în Iași și Timișoara.

În cei șase ani de la inaugurare, așa cum ați sesizat, Iulius Parc a reprezentat și continuă să fie o atracție pentru petrecerea timpului liber, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci și pentru angajații din clădirile de birouri și pentru cei care vin la cumpărături în Iulius Mall. Spațiul verde a fost amenajat de la zero, cu arbori maturi aduși de la pepinierele din Italia, gazon special, alei pentru alergare, ciclism și de promenadă, zone de recreere și multe alte facilități. După inaugurare, Iulius Mall a continuat să investească.

Citește și:

Scrisoare deschisă pentru păstrarea spațiului verde: „Vrem să ne asigurăm din partea primarului Emil Boc că spațiul verde din jurul mall-ului nu își schimbă destinația în spațiu construibil”

Adauga comentariu