Iubitorii de animale protestează, după ce Boc a promis artificii la tot cartierul: „Anual se produc decese ale animalelor și efecte ireversibile asupra sănătății acestora”

După ce Emil Boc a promis artificii la tot cartierul, vizibile de pe canapea, Organizația pentru Protecția Mediului și Antibraconaj Cluj a redactat o scrisoare deschisă către primar și instituția pe care o păstorește, prin care cere anularea focurilor de artificii care distrug sănătatea animalelor. 

Dacă primarul Boc nu îi crede pe cuvânt pe reprezentanții ANCBP Cluj și pe clujenii care s-au raliat lor pe paginile de socializare, îi poate întreba, instituțional, pe medicii veterinari de la Clinica de Urgență a USAMV, câte animale ajung la spitalul veterinar, după „bombardamentele” din noaptea dintre ani. Va primi statistici pe care doar un neiubitor de animale le poate ignora. 

Vă redăm integral scrisoarea deschisă a Organizației pentru Protecția Mediului și Antibraconaj Cluj:

„Scrisoare deschisa către primarul Emil Boc si Primăria Municipiului Cluj-Napoca,

Domnule primar Emil Boc,

În numele iubitorilor naturii, ai animalelor, Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, vă solicită insistent și cu respect să anulați spectacolele cu focuri de artificii din seara de Revelion și nu numai!

Aceste manifestări, precum si cele cu petarde produc zeci de victime umane anual, produc un mare disconfort auditiv și nu mai reprezintă o distracție demnă de perioada în care trăim.

ÎN PRIVINȚA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR, menționăm că acestea dăunează grav sănătății animalelor sălbatice și mai ales domestice, după cum foarte bine cunoașteți și după cum vi s-a adus la cunoștință în anii trecuți. 

Anual se produc decese ale animalelor si efecte ireversibile asupra sănătății acestora și solicitarile noastre din trecut au rămas fără reacții din partea autorităților, chiar și a Primăriei Cluj-Napoca.  

Considerăm că distracția de moment demodata și periculoasă nu ar trebui să fie folosită pentru satisfacerea unei părți a cetățenilor sau electoratului. Pe de-o parte ne opunem petardelor prin autoritățile de care dispunem, iar pe de alta încurajăm utilizarea artificiilor.

În speranța că vocile a mii de cetățeni și ale necuvântătoarelor fără apărare din Cluj-Napoca nu vor fi trecute cu vederea, va rugăm să dați curs solicitării noastre!”

Solicitarea organizației vine după ce, în 16 decembrie, Emil Boc a declarat la radio:

„E posibil să organizez focuri de artificii fără participarea publicului, în diverse locuri din oraș, descentralizate, astfel încât să se bucure toți clujenii, indiferent unde locuiesc, să vadă trecerea dintre ani, va fi marcată! La asta mă gândesc!”

Se pare că de focurile de artificii nu se bucură toți clujenii, ci doar aceia care nu au animale de companie. Și tot mai mulți au. 

Adauga comentariu