Italienii de la IMM Hydro Est au făcut profit de 876 MII EURO, în 2019, din fabricarea de furtunuri hidraulice

Compania IMM Hydro Est Cluj, cu capital exclusiv italian, parte din grupul IMM, și-a început activitatea în România în 2004 odată cu deschiderea fabricii din Câțcău, care produce furtunuri hidraulice de înaltă presiune cu inserție metalică de toate dimensiunile. Firma a crescut constant și a avut pierderi doar în primul an de activitate. La un an de la începerea producției a ajuns deja pe profit.

Ultimele date financiare arată că IMM Hydro Est cu sediul în Câțcău, județul Cluj a rulat, în 2019, o cifră de afaceri de 12,1 milioane euro, față de 13,7 milioane euro în 2018 și 10,8 milioane euro în 2017. Valoarea veniturilor totale din perioada 2017 – 2019 este cea mai mare din toată perioada de activitate a firmei. În 2004, IMM Hydro Est avea zero cifră de afaceri, cinci ani mai târziu a crescut la 2,2 milioane euro, iar în 2014 a atins valoarea de aproape 6,5 milioane euro.

Cel mai mare profit net al companiei din Cluj a fost declarat în 2015: peste 1,1 milioane euro. În anul 2019, IMM Hydro Est a avut un profit net de peste 876 mii euro, în 2018 a fost mai mare cu aproximativ 24 mii euro. În primul an de activitate, compania a declarat pierderi de peste 93 mii euro, iar în anul următor a ajuns la profit de 5.000 euro. Cinci ani mai târziu, câștigul net era de 255 mii euro.

IMM Hydro Est a început cu 65 de angajați în 2004 și a ajuns la 178 de salariați în 2019.

Compania din Câțcău este deținută de italienii de la IMM Hydraulics SPA. Din Consiliul de Administrație fac parte Silvio Corrias, Alessandro Verratti, Marcello Di Campli, Pierluigi Di Bartolomeo, Marco Agnifili.

Hydraulics SPA este o companie multinațională care proiectează gestionează, produce și distribuie furtunuri hidraulice și accesorii pentru furtunuri, precum și echipamente de asamblare și testare aferente.

„Cunoștințele dobândite în mai mult de 30 de ani de experiență și studiul continuu al inovației tehnologice pentru implementarea de noi soluții, permit IMM să se poziționeze ca lider de piață internațional pentru producția de sisteme de conectare. Scurta istorie a companiei nu a limitat perspectivele de creștere industrială continuă a IMM Hydraulics. Predispoziția antreprenorială pentru dezvoltare a adus IMM Hydraulics să atingă volume semnificative în ambele sectoare de produse „de bază”: o producție anuală care depășește 40 de milioane de articole în zona fitingurilor de furtun și 20 de milioane de metri pentru segmentul de furtunuri”, scrie pe site-ul grupului italian IMM Hydraulics.

Din 1987, IMM Hydraulics a fost un punct de referință în rândul producătorilor de sisteme de conectare a fluidelor.

Adauga comentariu