IT-iștii, ”băgați” în ședință. Primăria a convocat firmele de IT care vor să se implice în strategia ”Smart City”

Primăria Cluj-Napoca a constituit încă de laa începutul acestui an, alături de cele două clustere clujene de specialitate (ARIES Transilvania și Cluj IT), un consiliu Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.

Astfel, reprezentanții industriei IT s-au reunit la primărie pentru a discuta despre actualizarea Strategiei pentru proiectul “Cluj-Napoca, un oraș inteligent”. Participanții la întâlnire au agreat ideea de a se implica, inclusiv cu resurse, pentru realizarea strategiei amintite.

Într-o primă fază va fi realiza un audit, după care se va trece la realizarea efectivă a strategiei de către specialişti externi din domeniu. Vor urma identificarea pașilor concreți ce trebuie parcurși în direcția ideii de smart city și a surselor de finanțare pentru implementarea strategiei, care pot fi inclusiv finanțări europene, sau parteneriate public-private.    

 

Daniel Metz, CEO NTT Data , a declarat ca s-au purtat discuții foarte pozitive acolo și a fost o emulație de idei.

“Inițiativa mi se pare bună, ăsta-i feedback-ul meu. Acum e la început de drum” e de parere si  Călin Văduva, CEO Fortech.

Si Marcel Borodi, CEO Brinel a conchis “mie mi se pare o inițiativă constructivă, e o inițiativă pozitivă.”

De câțiva ani încoace, IT-ul este considerat punctul forte al Clujului, iar ideea de “'smart city”, cel puțin la nivel declarativ, apare în preocupările constante ale municipalității, chiar dacă până acum rezultatele au lăsat de dorit.

Comentarii

Gerula

09.03.2017 20:24

Smart city e o idee buna. Tot o idee buna va fi și peste 5 ani...

Adauga comentariu