ISU: Localurile aglomerate trebuie dotate cu detectoare de fum si sprinklere

La inceputul saptamanii un incendiu a nimicit restaurantul Livada de pe strada Clinicilor. In urma cu cativa ani un alt local s-a facut scrum in cateva ore. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta atrag atentia asupra masurilor pe care proprietarii localurilor trebuie sa le ia pentru a preveni si a se apara de incendii.

La restaurantul Livada focul izbucnit in timpul noptii a lasat in urma doar un maldar de moloz din cladirea formata din parter si etaj. Din declaratiile autoritatilor reiese ca metarialul cu care a fost amenajat localul, lemn cu pracedere, a favorizat intensitatea distrugerilor. Incendiul a fost declansat de un scurtcircuit, potrivit informatiilor oficiale. Restaurantul era asigurat.

Sursa video: ziuadecj.ro

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj spun ca localurile aglomerate trebuie dotate si cu alte dispozitive de aparare a incendiilor, nu doar cu stingatoare.

“Un local public indiferent de forma de proprietate trebuie sa fie dotat cu un stingator la 200 metri patrati. Daca localul public se afla intr-o cladire inalta sau foarte inalta sau intr-o cladire cu sali aglomerate definite conform legii, acesta va trebui dotat si cu hidranti de incendiu interiori sau chiar cu instalatii de stingere cu sprinklere, precum si cu instalatii de detectare si semnalizare a incendiilor”, au aratat reprezentantii ISU pentru Ziar de Cluj.

Nu este prima data cand un local public este distrus complet de flacari in Cluj. In luna martie 2010 clubul Janis Stuf de pe strada Victor Babes s-a facut scrum. Cauza stabilita de pompieri a fost tot un scurtcircuit, iar decoratiile din stuf si alte materiale usor inflamabile au favorizat si in acest caz intensitatea focului. Janis Stuf nu era asigurat.

Cu un an mai devereme, in 2009, a luat foc si Clubul My Way din centrul Clujului. Pagubele au fost evaluate la 250.000 de lei, iar cauza a fost o defectiune tehnica la instalatia de climatizare.  In local se aflau circa 50 de personae, dar nimeni nu a fost ranit.

Foto: citynews.ro

 

Adauga comentariu