ISU Cluj vine cu lămuriri în ceea ce privește „Morga mobilă”. Deltamed, pionul principal în spatele achiziției tirului frigorific?

În urmă cu câteva zile am primit informații conform cărora un tir frigorific a fost achiziționat cu peste trei sute de mii de euro, în loc să se investească în ceea ce este necesar, respectiv ambulanțe dotate. În urma unor verificări pe SEAP există posibiltatea ca această „morgă mobilă” să fie distribuită de către vestita Deltamed, societatea de la care s-au achiționat și ambulanțele și a cărui patron este prieten cu secretarul de stat din Minister, Raed Arafat. Să fi jucat din nou Deltamed la câștig, ajutat de tovarășul Arafat?

 

Totuși, ISU Cluj contrazice cele mai sus prezentate, declarând că este vorba de un proiect „Multirisc modul I” destinat răspunsului post dezastre.

Echipamenetele sunt la nivel tehnologic conform cerințelor proiectului european și constă în: trei autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig, două containere suport logistic al intervenției tip II – multirisc, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un complet reprezentând tabără mobilă pentru persoane evacuate/sinistrate în sistem containerizat, o autospecială pentru păstrarea temporară și transport în regim frigorific, o linie tehnologică de întreținere echipamente individuale de protecție” transmite Andrei Biriș, Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

 

Este important să existe facilități pentru păstrarea și transportarea în condiții normale pentru identificarea cadavrelor, însă de ce nu suntem pregătiți să prevenim în loc să depozităm?

 

Acest proiect național, după cum declară ISU ajunge la suma de treizeci și cinci de milioane de euro și este finanțat prin Fondul de Coeziune prin „Programul Operațional Infrastructura Mare”, elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare a României, identificate în acordul parteneriat 2014-2020 și în acord cu cadrul Strategic comun și documentul de poziție al Serviciilor Comisiei Europene.

Adauga comentariu