Istorie împletită cu flori, În Cluj-Napoca. Strada Potaissa a devenit din nou raiul iubitorilor de plante (VIDEO)

Deși pandemia le-a dat bătăi de cap tuturor organizatorilor de evenimente din Cluj-Napoca și i-a forțat să se mute în online, să amâne sau chiar să anuleze evenimentele, „Piața cu flori” a reușit să răzbată. Evenimentul marca Daisler este o inițiativă de înfrumusețare a străzii Potaissa din centrul vechi și reunește de 4 ani micii fermieri și producători de flori din județul Cluj.

Vezi aici cum arată Piața de flori de pe strada Potaissa:

Cea de-a 4-a ediție este, totuși, puțin atipică. Inițial, organizatorii s-au axat doar pe magazinul virtual lansat în timpul pandemiei, însă au reușit, într-un final, să aducă florile din mediul online, în cel real. Ca urmare a contextului actual, Piața de flori se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată. Toți participanții trebuie să poarte mască de protecție, iar la intrare vor fi supuși controlului temperaturii. Toți vizitatorii trebuie să păstreze o distanță de 2 metri între ei și să respecte toate normele de siguranță postate la intrarea pe stradă. Spre deosebire de anii trecuți, nu vor exista momente artistice în program.

Piața de flori altfel s-a deschis în 6 iulie, iar amatorii de frumos o pot vizita până în 12 iulie, în intervalul orar 17:00-21:00.

Recuoscută în secolul al XIX-lea drept strada Prizionerilor, semnalând aici existența unei temnițe a orașului, încă de dinainte ca Turnul să devină închisoare, strada Potaissa este azi un loc plin de culoare și verdeață.

Proiectul este susținut și sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Mercator Medical, WolfPack Digital, Farmec Cluj-Napoca, Daisler Print House, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala de Nord-Vest, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, Cluj Guided Tours și Magic FM.

În premieră în România, toate tranzacțiile pe Strada Potaissa vor putea fi făcute cu cardul, în cadrul inițiativei: „Cu mâini sigure facem gesturi frumoase”, care are ca scop încurajarea participanților să respecte cât mai multe măsuri care pot ajuta la evitarea răspânidrii coronavirusului.

Printre micii producători locali de flori ce pot fi vizitați pe Strada Potaissa se numără: Vivaflor, Magia Cactușilor din Aleșd, Supervivum România, Bioimpact, Șura cu Lavandă, Spirarea Gardens, Flowers by Lorena, Lavandă de pe Someș și USAMV.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu