Irina Munteanu a fost validată ieri, în unanimitate, de Biroul Politic Județean al PNL Cluj pentru a fi susținută în continuare pe funcția de subprefect al județului Cluj

Irina Munteanu a fost validată ieri, în unanimitate, de Biroul Politic Județean al PNL Cluj pentru a fi susținută în continuare pe funcția de subprefect al județului Cluj.

Irina Munteanu, 40 de ani, a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria municipiului Câmpia Turzii. Postul fusese ocupat după ce Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat alegerile locale din 2016. Pe atunci, Munteanu fusese candidat pe lista PNL Cluj la Camera Deputaților.

De loc din Câmpia Turzii, Irina Munteanu a preluat funcția de subprefect în 30 ianuarie 2020. În prezent, este prefect interimar, de la începutul acestei luni, după plecarea fostului prefect Mircea Abrudean în Guvernul României, arată cei de la Turdanews.

Un alt loc de subprefect îi va reveni celor de la PLUS, iar postul de prefect va fi ocupat de UDMR, conform algoritmului de împărțire a funcțiilor stabilit în coaliția de guvernare.

Cu toate că Irina este favorita liberalilor pentru continuitate pe mandatul de subprefect, fostul ei coleg, ex-subprefectul Budai Bela a dat în judecată Guvernul României, cerând ca Munteanu să fie dată afară din prefectură pentru că el a fost destituit în mod ilegal.

Vezi și: EXCLUSIV Fostul subprefect începe un RĂZBOI cu Florin Cîțu și administrația centrală: „De ce am plecat eu și nu Irina Munteanu?”

Adauga comentariu