Irimie Popa si-a facut rost de scutire pentru a nu fi exmatriculat din forul local

Irimie Popa este un consilier local rosu in obraji, trecut putin de varsta tineretii, dar care nu a prea dat pe la sedintele deliberativului, absentand in repetate randuri. Nu stim cum se face ca alesului local i-a fost greu sa ajunga la adunarea consilierilor, care se intrunesc, de regula, cam o data pe luna, pentru a vota legile locale ale urbei. De cand a fost numit consilier din partea USL, in locul Stelutei Cataniciu, a absentat la patru sedinte din opt. Ghinionul lui a fost ca ceilalti colegi din alte partide au observant si l-au “parat” imediat primarului. Dar romanul se descurca in orice situatie, mai ales ca unele metehne nu se uita. Va mai amintiti cum luam scutiri de la medicul de familie in liceu, ba ca ne doare spatele, ba ca avem, subit, o raceala puternica, si peste noapte absentele din catalog erau motivate de dirigu’? Asa a facut si Popa. A fugit in biroului decanului de la FSEGA si i-a cerut repede-repede o motivare, pentru a nu fi “exmatriculat” din Consiliul Local. Cu dare de mana, decanul Dumitru Matis a incropit imediat o adeverinta: domnul conferentiar Popa a predat studentilor in fiecare zi de marti, intre 25 februarie si 10 iunie. A avut cinci cursuri profesorul Popa, ba mai mult a fost nevoit sa preia si orele altor colegi. Colac peste pupaza, fix in 11 iulie, data unei alte sedinte de consiliu local la care Irimie Popa a absentat, acesta a fost “delegat la Universitatea de Vest din Tmisoara pentru realizarea unor activitati comune”. Cu motivarea in mana, bucuros peste masura, Popa a fugit la Primarie pentru motivarea absentelor. Acum, consilierul este la mana colegilor sai, care vor vota, joi, daca acesta va mai ramane sau nu in forul local. Asta, daca nu va absenta din nou.    

Comentarii

lorellai

27.08.2013 11:48

Absenta consilierilor locali de la sedinta de constituire este considerata motivata daca se face dovada ca aceasta a intervenit din cauza unei boli care a necesitat spitalizarea sau a facut imposibila prezenta acestora, a unei deplasari in strainatate in interes de serviciu sau a unor evenimente de forta majora. (Art. 30 al. 5 din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare).

In concluzie motivarea domnului Irimie este ilegala.

Minimis

28.08.2013 23:31

Un guraliv a carui mare realizare este injunghierea pe la spate a celor care l-a propulsat: decanul Dumitru Matis. Noroc ca este un Dumnezeu (Iehova) care le vede pe toate

Adauga comentariu